Tatile gitmek lüks müdür ihtiyaç mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana göre mutlu olduğum, sevdiğim insanlarla vakit geçirdiğim her an tatildir.
Tatil denen kavramın sadece deniz kenarına gidip kumsalda güneşlenip yüzmekten ibaret olmadığını düşünüyorum, ona harcayacağım parayla ilginç, tarihi değeri olan bir yeri gezmeyi yeğlerim(onu da yapamadım ki).
Lakin günümüz toplumunda tatile gitmek denen kavram sosyal medyanın etkisiyle çok dar bir alana sokuldu ki biz tatili sadece Bodrum'a vs. gidip otelde konaklamaktan ibaret sandık.
Çevreme bakıyorum da herkes bir deniz kıyısında. Gidemeyen zamanını boşa geçirdiğini sanıyor.
Kendime diyorum ki acaba benim yaptığım tatil mi değil mi diye. Ve evet, ben de 20 yaşıma geldim ve 18 yaşıma kadar hiç bir deniz kıyısına "tatil"e gitmedim.
Sonuç: İhtiyaçtır.

Konuyu açıyor adam. Soru soruyor; "Tatile gitmek lüks müdür ihtiyaç mı?" mesaja bakıyorsun. Bence her türlü lükstür diyor. Sonra ihtiyaç yazanlara kendi fikrini dayatmaya çalışıyor.

Be arkadaşım. Madem insanların fikirlerinin önemi yok senin için. Konuyu açma sebebin nedir? Tamam diyelim ki merak ettin de açtın. Madem öyle neden insanların fikirlerine salça oluyorsun?

Gerçekten yazık...

Yok panpa pervane kenarda duracak, TV'ye bakacaksın veya internetten bir şey açacaksın

Bu sadece bir örnek. Sen diyorsun ki hayal, hedef. Bir insan tatile gidip para harcıyorsa lükstür arkadaş. Yapın veya yapmayın demiyorum. Tatile gidip güneşin tepesinde oturmakla, evde takılmak veya bulunduğun şehirdeki mekanlarda takılmak arasında ne fark var? Bence bu tatile gitme olayında kırıntı miktarda olsa da bir şekilcilik var. Mesela sen benim yaptığımı sorgulayarak bunu biraz kanıtlamış oldun. Tatil yapmadım dememek için gidiyor bence insanlar.

Be arkadaşım. Madem insanların fikirlerinin önemi yok senin için. Konuyu açma sebebin nedir? Tamam diyelim ki merak ettin de açtın. Madem öyle neden insanların fikirlerine salça oluyorsun?

Gerçekten yazık...
Kendisi bu konuda yüksek lisans yapıyor. Tez olarak da çıldırttığı üyelerin ismini ve sayısını verecek...

Ne profil fotoğrafı, ne adı, ne yazdıkları ciddiye alınacak seviyede değil. Hadi ucundan biraz ciddiye alarak konuya yazalım diyoruz, yok. Yine kendisine bu lafları ettirmeyi başarıyor.

Bana göre ihtiyaçtır. Yemek, ulaşım gibi temel ihtiyaç kategorisine girmese de, insanların biraz rahatlığa ihtiyacı olduğu bir gerçek. Ekonomik dertlerle boğuşurken maalesef bu iş lükse kaçsa da insanların dinlenmeye ve kafasını dinlendirmeye ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmez. Birkaç gün uzaklaşarak tüm yıla reset çekmek iyi bir şey.

Buradaki dertlerden, problem ve sorumluluklardan en azından şöyle bi' 1 hafta kaçmak fena olmuyor. Orada da bunları düşündükçe kendime kızarım hatta; bırak şimdi, boşver bunları diye.

Arkadaşlar, sizin için önemi olmayabilir. Ama herkes siz değil. Siz dondurmanızla cam kenarına geçtiğinizde rahatlıyor olabilirsiniz ama ben uzun süre uzaklaşmadan rahatlayamıyor, dinlenemiyorsam ne olacak? Ne mutlu size ki, böyle basit şeylerle mutlu olabiliyorsunuz.

Bu arada tatil için en pahalı bölgelerde, 5 yıldızlı otellerde kalmak zorunda değilsiniz. Böyle yapıyorsanız bile en azından 1 seferlik ortalama bir pansiyonda sırf gece kalmak için kalın ve bulunduğunuz bölgeyi gezin. Tarihi güzellikleri gezin, doğa harikalarının manzaralarıın tadını çıkarın. Bu işin sabit bir kalıbı yok.

Hâlâ güneşin tepesinde oturmak diyorsunuz ve biz de güneşin tepesinde oturmaktan ibaret olmadığını izah etmeye çalışıyoruz. Bizi üzüyorsunuz...

Hocam sizin mantığınızdan gidiyorsak internet ve bilgisayarda lüks.Neden kullanıyorsunuz?

Bilgisayar yılların toplama bilgisayarı. Babam okulda çalıştığı için boştayken getirmiş, yavaş yavaş geliştirerek bu seviyeye geldi. Tabi şimdi ekonomi de kötü olduğu için sistem eskimeye doğru gidiyor. Tek masrafım da internet zaten. İnternetim olmasa, ayda internete 100₺ civarı ödemesek bu sefer dışarı çıkmam gerekecek ve dışarda daha çok para gidecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…