Tauro 500w 80 Plus PSU Sesli Çalışması

Daha fazla  
Meslek
PC 💻
Merhaba, bunu geçen yıl aldım. İlk zamanlarda sessiz çalışırken, şimdilerde sesi beni rahatsız ediyor. Yeni bir fan almayi bile düşünüyorum. Garantiye yollasam pc siz kalacağım çünkü... Veya PSU içini açıp yapılması gereken bir şey varsa yapayım. Garanti umrumda değil. Yardım rica ediyorum.

Sesten kastınız büyük ihtimal fan sesi. Eliniz yatkın ise PSU'nun fanını temizleyerek deneyebilirsiniz. Yağlama tıpası var ise gress yağı ile biraz yağ basın. Yok ise yerine bir fan alıp uydurabilirsiniz. :) Eski makinemde PSU fanını değiştirmiştim ben. Sığmıyor falan ama biraz sağını solunu inceltip sokmuştum bir şekilde. :)

Sesten kastınız büyük ihtimal fan sesi. Eliniz yatkın ise PSU'nun fanını temizleyerek deneyebilirsiniz. Yağlama tıpası var ise gress yağı ile biraz yağ basın. Yok ise yerine bir fan alıp uydurabilirsiniz. :) Eski makinemde PSU fanını değiştirmiştim ben. Sığmıyor falan ama biraz sağını solunu inceltip sokmuştum bir şekilde. :)
İşlemci stock fanı ses yapıyor sanarak, hyper 212 evo soğutucu aldım. Ses yine devam ediyor. Psu yu açıp, fanı temizlemek çözüm olacak mı acaba?

PSU kaç yıllık acaba ? Dışarda gözüktüğü kadar içindeki pislik falan çok mu ?
13 veya 14 aylık. Kasanın yan kapağı hep açık kullanmaktayım. Pislik mevcut psu içerisinde. Büyük ihtimalle bugün içini açıp temizleme yapsam sorun çözülecektir? Ayrıca, sadece psu fanı vatan da satılmıyor sanırım. Sitede göremedim de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elektrik süpürgesi ile çekmeyi dene, içini açmadan hava çıkış deliğine tut süpürgenin ucunu. Eğer mevcutsa kompresör falan hava tut. Olmassa macera arama servise yolla, sorunu belirterek. Birde kasayı, kapağı açık şekilde kullanman yanlış. Hava sirkülasyonunu bozuyorsun, sistem daha fazla ısınır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı