Tcc Offset'ten sıcaklık limiti koymak problem olur mu?

techreformer

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Oyunlarda bazen yüksek sıcaklık görmekteyim. Monster kullanıyorum. Kontrol paneli üzerinden tcc offset sayesinde sıcaklıklarımı limitleyebiliyorum. Örneğin 75'e sabitliyorum ve 75-78'in üstünü geçmeyen sıcaklıklar alabiliyorum fakat bunun uzun vadede bir zararı var mıdır? Watt değerleri ile hiç oynamıyorum. Sadece offsetten sıcaklık değerini düşürüyorum. Oyunlarda büyük bir performans kaybı yaşamıyorum. Fakat watt değerlerine dokunmadan veya diğer ayarlarla oynamadan sadece sıcaklık değerini düşürmem uzun vadede cihaza zarar verir mi?

Ek olarak kullanan Monster kullanan arkadaşlarım varsa bu offset ayarları watt vesaire nasıl olmalı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-01 115100.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-01 115100.png
    225,5 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapmak zararlı mı bilmem laptopta kullanmıyorum ama genelde derece artacakken sen limit koyunca ekran kartına, işlemcine giden güç azalır arkadaşım Excalibur kullanıyor ama çok çabuk ısındigi için limit koydu ve god of warda hayvan gibi FPS dusuyordu 70 FPS'den 6 ya dusuyordu.

Bunu yapmak zararlı mı bilmem laptopta kullanmıyorum ama genelde derece artacakken sen limit koyunca ekran kartına, işlemcine giden güç azalır arkadaşım Excalibur kullanıyor ama çok çabuk ısındigi için limit koydu ve god of warda hayvan gibi FPS dusuyordu 70 FPS'den 6 ya dusuyordu.
Ekran kartı değil işlemci sıcaklığına koyulan bir limit bu. Zaten ona sıcaklık limiti koyduğumuzda da frekans düşüyor. Afterburner'dan takip ediyorum fakat sıcaklığı bu şekilde sınırlandırıp watt'ları kısmamak herhangi bir donanımsal veya yazılımsal arıza doğurur mu merak ettiğim aslında bu.

Her oyunda değil ama örnek veriyorum AC Odyssey'de 90-95 derecelere ulaşan sıcaklıklar elde ediyorum. Laptop soğutucu ile bu sonuçları alıyorum üstelik. Model Abra A7 14.5.2. Performanstan en az kayıp verebileceğim CPU sıcaklığını indirgeyebileceğim çözüm önerileriniz var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı