TCK 132/3 neleri kapsar?

bgrwq_0x

Decapat
Daha fazla  
Siniftan bir çocuk benim ile onun yazişmasini kendi mesajlarini, benim ismimi karalayarak paylaşmiş. Benim olduğumu daha sonrasinda müdüre söyluyorlar disiplinlik oldum. Bu TCK'nın m. 132/3 girer mi?

(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Ek cümle: 2/7/2012-6352/79 md.) İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

İnternette ufak araştırma yaptım ve bunu buldum. Anladığım kadarıyla isim ve resim karalanmışsa ifşalamaya girmiyor.

Kendi mesajlarını ve ismimi karalamis, sadece benim yazdıklarim var sonrasinda bunun ben olduğumu ifşa ediyorlar sayılmaz mi?

Suç duyurusunda bulunabilirsin o kişi hakkında. Ayrıca okul yönetimiyle de iletişime geçerek disiplin cezasını yeniden değerlendirmesini talep et.

Daha herhangi bir ceza yemedim ama yazdiğim şey hoş bir şey değil okula yayilirsada utanirim bu tarz bir şeyden.Disiplin yemek gibi bir durum olursa duyduğuma göre savunma yazıyormuşuz ne yazabilirim savunmama?

Ailenle mahkemeye git. Emin ol çocuğun hayatını karartırsın.

Aileme söylemeye utaniyorum. Çocuk zorbalaniyordu çocuğu WhatsApp grubunda korudum özelden teşekkür falan etti sonra konuşurken bende onu zorbalayan bir kiz ve erkek hakkinda kotu bir şey dedim. Çocukla bir hafta falan konuştuk arkadaş olarak daha sonra kafa tarzimizin uyuşmadiğini duşunerek çocuga bir şey demeden WhatsApp ve Instagram'dan engelledim okulda da ne o geldi ne ben gittim iletişim kurmuyorduk. Olaydan 7 ay geçti cocugu hala ayni kiz zorbaliyordu bu çocukta neden bilmiyorum ama benim yazdiğimi atmiş kendi yazdiğini ve benim ismimi karalayarak. Hoca beni cagirdi ve telefonumu getirmemi söyledi kontrol etti bulamadi, ben olayi anlamadiğim için bir şey yapmadim falan dedim daha sonra detay verince anlayip gösterdim hocada hepsinin ssini alip bana at dedi bende atmak zorunda kaldim. Ne gibi şikayette bulunabilirim? Sadece Tck'nın m. 132/3den mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı