TCL 50C755 vs Grundig 55 GHQ9500

garrys

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 35bin TL bandında bir televizyon almayı düşünüyoruz ve teknoloji mağazalarını gezdiğimizde ilgimi yukarıda belirttiğim iki televizyon çekti. Mağazadaki teknoloji danışmanı bana Grundig almamı önerdi ama TCL de beni çok cezbediyor. Bu yüzden aklıma takılan birkaç konu var ve bu ürünleri deneyimleyen, bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum. Artı eksi olarak karşılaştırma yaptığımda ilk olarak TCL markasının servis desteği hakkında şüphelerim var. Servis desteği nasıldır? Bir sorun yaşadığımızda mağdur olur muyuz?

İkinci olarak panel olarak Grundig'in IPS panel nano QLED olduğunu öğrendim. TCL ise VA panel MiniLED kullandığını ama bazı yorumlarda TCL'de ghosting gibi sorunlar yaşayanlar olduğunu gördüm. Panellerinden bağımsız olarak iki televizyonun da görüntü kalitesini beğendiğimi söyleyebilirim.

Üçüncü olarak yenileme hızında TCL 4K'da 144 Hz, Grundig ise 1080p 100Hz özelliklerine sahip olduğundan dolayı burada TCL ön plana çıkıyor.

Sonuç olarak kağıt üstünde daha birçok konuda TCL ön plana çıkıyor birçok konuda ama birebir kullanan varsa uzun kullanım deneyimlerini de merak ettiğim için bu konuyu açmak istedim.

Eğer başka televizyon önerisi olan varsa diğer önerileri de açığım. Şimdiden yorum yapacak olanlara teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı