TCL 58P733 güncelleme gelmiyor

llsMaiL

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim TV’yi satın aldım. Mağazada incelediğimde görüntü akıcılığı gayet iyiydi ancak evde aynı performansı alamadım. Bu durumu bir yazılım güncellemesi sorunu olabileceğini düşündüm ve TV üzerinden kontrol ettiğimde, en son 2022 yılında bir güncelleme aldığını gördüm. Yani, bu tarihten sonra başka bir güncelleme gelmemiş.

Ancak, bazı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, güncellemeler her cihaza aynı anda ulaşmayabiliyormuş. Yani, güncelleme mevcut olsa bile benim cihazıma gelmemiş, başka bir kullanıcıya ulaşmış olabilir. Bu konuda bilgi veya deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Bu tarz güncellemeler genelde herkese aynı anda gelmez ancak bu kadar uzun sürede gelmesi gerekli olduğunu düşünüyorum.
Televizyonlar kıtadan kıtaya veya ülkeden ülkeye yazılımları değişebilir, mesela Japonya'ya özel Firmware kullanabilir, Avrupa'ya özel Firmware kullanabilir, internette Firmware ile alakalı bir bilgi bulamadım maalesef.

Bu tarz güncellemeler genelde herkese aynı anda gelmez ancak bu kadar uzun sürede gelmesi gerekli olduğunu düşünüyorum.
Televizyonlar kıtadan kıtaya veya ülkeden ülkeye yazılımları değişebilir, mesela Japonya'ya özel Firmware kullanabilir, Avrupa'ya özel Firmware kullanabilir, internette Firmware ile alakalı bir bilgi bulamadım maalesef.

Televizyonun donanımsal olarak yeterli olduğunu düşünüyorum yanu 2 GB RAM 16 hafıza var RAM tipi DDR4 şeklinde yani bundan daha düşük olan sistemlerde bile bu kdr gecikme donma olacağını düşünmüyorum da şu an bunun olması saçma geliyor sorunun yazılımla ilgili olduğunu ancak güncellemenin olmadığı için bir şey yapamıyorum.

Televizyonun donanımsal olarak yeterli olduğunu düşünüyorum yanu 2 GB RAM 16 hafıza var RAM tipi DDR4 şeklinde yani bundan daha düşük olan sistemlerde bile bu kdr gecikme donma olacağını düşünmüyorum da şu an bunun olması saçma geliyor sorunun yazılımla ilgili olduğunu ancak güncellemenin olmadığı için bir şey yapamıyorum.

Donanımdan ziya de optimizasyonun önemi var, bu da yazılımsal sayılabilir evet, güncelleme gelmezse yapacak bir şey yok, Google Play sistem güncellemesi vs. deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı