TCP => Veriyi gönderdim. Veriyi aldıysan bana dönüş yap, almadıysan tekrar göndereyim.
UDP => Al şu veriyi beni uğraştırma. Bir daha aynı paketi göndermem.
Tcp => veriyi gönderdim. Veriyi aldıysan bana dönüş yap, almadıysan tekrar göndereyim.
UDP => al şu veriyi beni uğraştırma. Bir daha aynı paketi göndermem.
Bu alanda eğitim verirken kullandığım görseller vardı, onları buraya bırakayım o halde. Her ne kadar mizah konusu olsa da OSI katmanlarını anlatırken kullandığım bu görseller hoş oluyor:
Bu alanda eğitim verirken kullandığım görseller vardı, onları buraya bırakayım o halde. Her ne kadar mizah konusu olsa da osı katmanlarını anlatırken kullandığım bu görseller hoş oluyor:
UDP'de veri akışı kontrol edilmediği için hızlı transfer gerçekleşir. Bu yüzden genelde UDP'yi kullanıyorlar, yine de aktarılan verilerin gittiğinden emin olmak adına belli önlemleri oluyor diye biliyorum.
UDP'de veri akışı kontrol edilmediği için hızlı transfer gerçekleşir. Bu yüzden genelde UDP'yi kullanıyorlar, yine de aktarılan verilerin gittiğinden emin olmak adına belli önlemleri oluyor diye biliyorum.
TCP => Veriyi gönderdim. Veriyi aldıysan bana dönüş yap, almadıysan tekrar göndereyim.
UDP => Al şu veriyi beni uğraştırma. Bir daha aynı paketi göndermem.