TD-9970 hız sınırı kaç?

tekin 18

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3 gün önce TTNET'ten TürkNet'e geçiş yaptım, 35 Mbps paketle. Sonrasında modem arayüzünden hattımın 100 Mbps'i desteklediğini gördüm ve paketimi 100 Mbps'ye çevirdim. Kabloluda 80 Mbps almama rağmen, kablosuzda 30 Mbps hzıdan fazlasını göremiyorum. Modemim başlıkta yazdığım gibi td-9970. acaba bu modemlerde kablosuz hız sınırı bu kadar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 3 gün önce TTNET'ten TürkNet'e geçiş yaptım, 35 Mbps paketle. Sonrasında modem arayüzünden hattımın 100 Mbps'i desteklediğini gördüm ve paketimi 100 Mbps'ye çevirdim. Kabloluda 80 Mbps almama rağmen, kablosuzda 30 Mbps hzıdan fazlasını göremiyorum. Modemim başlıkta yazdığım gibi td-9970. acaba bu modemlerde kablosuz hız sınırı bu kadar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır kablosuz hız sınırı yok o kadar düşük hız almanızı sebebi cihazın kablosuz hızının kötü olması cihazın yanına bir router alıp brigde modunda bağlayıp router ile internete bağlanmanız gerekiyor o zaman o interneti tam anlamıyla kullanabilirsiniz ve Wi-Fi 6 destekli bir router almanızı öneririm attığım cihazlara bakabilirsiniz benim önerim Xiaomi olanı almanızdır Qualcomm chipsetli olduğu için openwrt yazılımı almaya açık bir cihaz.

Hayır kablosuz hız sınırı yok o kadar düşük hız almanızı sebebi cihazın kablosuz hızının kötü olması cihazın yanına bir router alıp brigde modunda bağlayıp router ile internete bağlanmanız gerekiyor o zaman o interneti tam anlamıyla kullanabilirsiniz ve Wi-Fi 6 destekli bir router almanızı öneririm attığım cihazlara bakabilirsiniz benim önerim Xiaomi olanı almanızdır Qualcomm chipsetli olduğu için openwrt yazılımı almaya açık bir cihaz.

Çok teşekkürler size bir kaç sorum daha olacak daha sonra yardımcı olursanız sevinirim.

Servis sağlayısının kabloluda yüksek kablosuzda düşük hız verme gibi bir yetkisi olabiliyormu ? Kablolu 80 Mbps alırken kablosuzda telefonla modemin yanında bile 6-7 PC' de ise bazen 25 bazende 6-7 Mbps hız alıyorum Turknet ile.

Servis sağlayısının kabloluda yüksek kablosuzda düşük hız verme gibi bir yetkisi olabiliyormu ? Kablolu 80 Mbps alırken kablosuzda telefonla modemin yanında bile 6-7 PC' de ise bazen 25 bazende 6-7 Mbps hız alıyorum Turknet ile.
Hayır o donanımın kötü olmasından kaynaklanıyor eğer yeni nesil bir router alırsan attıklarım gibi sorunun çözülecektir.

Üstad ben 3 gün öncesine kadar TTNET 16 Mbps paket kullanıyordum ve aldığım hız kablolu.kablosuz 13 civarıydı. Telefondada aynı oturma odasındada balkondada aynı hız alırdım. TURKNET!e geçtiğim andamı denk geldi bu donanım sorunu :(
Link attığın routerler normalde lazım zaten bana ama şu an almam imkansız çok açıldım.

Üstat ben 3 gün öncesine kadar TTNET 16 Mbps paket kullanıyordum ve aldığım hız kablolu. Kablosuz 13 civarıydı. Telefondada aynı oturma odasındada balkondada aynı hız alırdım. TürkNet! E geçtiğim andamı denk geldi bu donanım sorunu :(
link attığın routerler normalde lazım zaten bana ama şu an almam imkansız çok açıldım.

Onun TürkNet ile alakası yok Wi-Fi sinyallerini birbirlerini etkiler eğer çok fazla Wi-Fi sinyali varsa ve aynı kanalda çok fazla yayın yapıyorlarsa ve sende o kanaldaysan bu hızı etkiler laptop ya da telefonuna Wi-Fi kanal taraması için program indir ve en az kullanılan kanalı kullan ve kanal genişliği ayarını 20 MHz ya da 40 MHz olarak ayarla kendine göre.

Çok teşekkürler hocam aslında dediğin programı indirdim ve oradan bakıp kanal1 yaptım ama ayar yapmadan boş gözüken kanal ben geçince tepeye çıkıyor tam olarak çözemedin o işi.

20 yada 40 Mhz demişsin hangisini seçeyim şu an 40ta

Çok teşekkürler hocam aslında dediğin programı indirdim ve oradan bakıp kanal1 yaptım ama ayar yapmadan boş gözüken kanal ben geçince tepeye çıkıyor tam olarak çözemedin o işi.

20'ya da 40 MHz demişsin hangisini seçeyim şu an 40'ta.

Onu kendin test etmen lazım normalde 40 daha iyidir hız için ancak dediğim Wi-Fi hızı o olayı da etkiliyor o yüzden 2'sini de deneyip kendin bulman gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı