TD-W9970 internet hızını nasıl sınırlarım?

Sinan Yarar35

Decapat
İyi günler arkadaşlar. Ben öğrenci evinde kalıyorum, TD-W9970 modeme sahibim. Ben oyun oynayan bir insanım. Onlar video izliyor, indirme yapıyor falan. Böyle durumlarda internetin tüm hızı onların işleme gidiyor. Oyunlarda ping oluyor, Bunu yaşamamak için hızı sınırlamak istiyorum. Herkese belli bir miktarda hız gitsin. Bunu nasıl yapabilirim? 3 kişiyiz 2 miz kablolu 1 kişi kablosuz bağlanıyor misafirlerde kablosuz olucak haliyle bir önemi varsa diye eklemek istedim.

Son düzenleme:
Modem arayüzünden "misafir ağ" sekmesinden yeni bir ağ açıp kablosuz bağlananları o ağa bağlayın. Misafir ağın bant genişliği ayarlanabiliyor.

1) Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak giriş yapın. Varsayılan şifre genellikle ID: admin Şifre: admin.

2) Sol tarafta QoS sekmesine tıklayın ve Bant Genişliği Kontrolünü seçin.

3) Kendi Mac adresinizi öğrenmeniz gerekli. Bunun için PowerShell (CMD) kısmına girip getmac /v komutunu girin.

4) Mac adresinizi öğrendikten sonra Bant Genişliği sekmesinde diğer adresler ağınıza bağlı olan kullanıcılar.

5) Hızını kısıtlayacağınız MAC adresinin sağında düzenle kısmına girin.

6) Alt kısımdaki Gönderme ve İndirme bölümünde istediğiniz hızı seçebilirsiniz.

Bunu yaparken de evdekilere söylemeniz faydalı olacaktır :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı