Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da yazmış olduğum gibi elimde TD-W9970 v1 modem var. Ben bu modemi TP link'in kendi sayfasındaki Firmware dosyasını buradan
indirerek modemi güncelledim. Yalnız İngilizce olduğu için vazgeçtim ve bu konudaki
dosyayla modemi tekrar güncelledim. Yalnız DSL ışığı yanmıyor. Kuruluma gelen Telekom görevlisi arayüz değişikliğinden dolayı böyle olduğunu söylemiş. Ben D Smart'ın sağladığı Firmware'e nasıl dönerim. Abonelik bittiğinden dolayı D Smart destek sağlayamayacağını söylüyor. TP Link'i aradım, onlar D Smart'ın yardım etmesi gerektiğini söylüyor, D Smart'ı aradım, onlar da internetten arayıp bulabilirsiniz gibi bir şeyler saçmalıyor. Abonelik yeni bittiği için modemi iade edebiliriz; ama sorunu çözebilirsem daha iyi olur. Bu arada TP Link'in kendi Firmware dosyaları modemlerde sorun yapar mı? Sonuçta aynı aygıtlar.
Tekrar merhaba arkadaşlar. Modemde bir sorun yokmuş. Modem benim olmadığından kurulumunu ben yapmamıştım ve kurulum yapmayı sonradan deneyebildim. Modemin arayüzünde hızlı kuruluma başladım ve modem "Hat değerlerini otomatik olarak algılanmasını ister misiniz?" diye sorduğunda izin verdim. Bundan sonraki adımda ISP'nin verdiği kullanıcı adını ve şifreyi girince bağlantı sorunsuz tamamlandı. Sonuç olarak TP Link'in Firmware dosyasını D Smart logolu modeme yüklediğimizde bir sorun çıkmıyormuş. Tabii bu model için konuşuyorum. Başka bir aygıtla benzer senaryoyu denediğinizde sorun yaşar mısınız bilemiyorum. Konu çözüldü olarak işaretlenebilir.