TD-W9970v3 modem nasıldır?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Elimde TD-W9970v3 modem var. Netspeed 35 Mbps olan paketini alacağım. Bu modem nasıldır? Vdls desteği var mıdır? Bu modem ile bu internetten istediğim verimi alabilir miyim? Ayrıca 75TL zarfında bu modem ile kullanabileceğim daha iyi bir paket var mı? Son olarak internet bağlatacağım ama hat değerlerimi bağlatmadan önce öğrenme şansım var mı?

Dosya Ekleri

• received_2145485425553359.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 180
Türk Telekom ile aynı hattı kullandığı için hat değerlerin önceden neydi ise şimdi de aynı olacak. Kendimden biliyorum. Evet VDSL bir modem o. VDSL kullandım ben o modemle. Evet o modem gayet iyi bir modem verim alırsın kesinlikle.

Ben de Türk Telekom aboneliği ile almıştım. Nerdeyse 3,5 yıl oldu. Sağlam sayılır. Lakin wi-fi konusunda çok sorun yaşattı. Aldığımızdan beri önceden kestiremediğimiz anlarda wi-fi açık olmasına rağmen tüm bağlı cihazları atıp gelen bağlantı taleplerini de başarısız olarak çevirdiği oluyordu. Bu sebeple defalarca yeniden başlatma ve modem sıfırlama yaptığımı bilirim. Firmware güncellemesi bile çözmedi. Neyse ki artık epey nadir oluyor. Kullanan kişi sayısının azlığından olabilir. Son zamanlarda da cs go oynarken bazen 5-6 saniyeliğine aşırı yüksek ping değeri görüyorum sonra geri dönüyor. Modemden şüpheliyim ama anlayamadım tam olarak. Aslında iyi marka ama en düşük modeli sanırım. Türk Telekom tercihi olduğundan belli. Adsl bağlantının ilk geldiği yıllarda verdikleri Zyxel modemler de rezalet idi.

Knk o ping dalgalanması bende de oluyor ve 4 aydır geçmedi seninki düzeldimi ve düzeldiyse nasıl yaptın anlatsana.

Knk o ping dalgalanması bende de oluyor ve 4 aydır geçmedi seninki düzeldimi ve düzeldiyse nasıl yaptın anlatsana.
Tam düzelmedi. Ping dalgalanması seyrek de olsa devam ediyor.

Sanırım modemle değil de altyapı veya İSS ile alakalı. Ancak emin değilim. Önceki mesajı yazdığımdan bu yana bu dalgalanma sıklığında değişiklikler oldu. Yaz aylarında taahhüt bitince Türk T*lekom'dan Millenicom'a geçtim. Vaziyet çok daha kötü hal aldı ve bu İSS'yi de söve saya 3 ay kullandım. Şimdi Türknet ile 2 ay oldu ve her iki şirketten bariz derecede daha iyi sonuç alıyor(d)um. En azından 20 gün önce CS:GO'nun yavanlığından bıkıp oyunu silinceye ve 10 gün önce bilgisayarın anakartı bozulana kadar böyleydi.

Şu an emin olduğum tek şey bilgisayar ve ağ bağdaştırıcısının sağlam olduğu. Geri kalan tüm unsurlar çok dandik. (Modem, santral bağlantısı, İSS çıkış noktası,...) Memleketimizde düzgün altyapı ve ekipman yok maalesef.
Modemde bir güncelleme, ayarlama yapmak veya komple değiştirmek çözüm olur mu bilmiyorum ama bu salak cihaz hala arada bir bağlı cihazların bağlantısını kendi kendine kesiyor. Kendine gelene kadar beklemek veya yeniden başlatmak gerekiyor.

Daha önce oyun oynadığım zamanlarda MAC filtreleme ile eve misafir gelen kişilerin telefonlarını maç bitene kadar ağdan uzaklaştırıp sonra filtrelemeyi kapatıyordum. Bu sayede oyunun aşırı yüksek pinge fırlayıp oynanmaz hale gelmesini engelliyordum. Ancak sadece bilgisayarın bağlı olduğu anlarda bile arada bir 300 ms civarına 4-5 saniyelik sıçramalar oluyordu. Bu da oyunda bazen geberip gitmeye sebep oluyor. Şu an bunun sebebi veya çözümüne yönelik bir hipotezim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…