TD854W IP QoS Ayarları Nasıl Yapılır?

MrCiko

Hectopat
Daha fazla  
Evimizin internetini ailecek kullandığımız için laptobuma düşen internet paketi az oluyor. Bu yüzden internette bu sorunu çözmek için araştırma yaptım. Bunun sonucunda QoS denen ayarları keşfettim. Fakat kendi modemim eski bir modem olduğu için internetten QoS ayarını bulamadım. Çarenin bu forumda olduğunu düşünüyorum. Umarım yardımcı olursunuz.

Yardım edebilecek biri var mı ?

İzlediğin yol doğru, QOS ile bu işi halledebilirsin. Ağ sistemi derslerinde bizler de bu konuyu işliyoruz.
Ethernet paketlerinde paket içeriğine öncelik sırası belirten datalar ekliyor bu arkadaş.
Sunulan veri genişliğinin dışına çıkıldığında öncelik numarası düşük paketlere öncelik tanınıyor.
Senin sipariş ettiğin yemek daha erken geliyor kısacası, diğer müşteri bekliyor ki yemeği gelsin...

Biraz karmaşık aslında. Portlar - Hedef IP - Ağ alt maskesi hakkında hiç bilgin yoktur tahminen.
Bir bakayım kaynak var mı internette. Yoksa bir kaynak hazırlayayım bu iş için.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben zaten kaynak bulamadığım ve bu Port,Ağ alt maskesi gibi şeyleri bilmediğim için bu siteye konu açmıştım.Size zahmet bana bir kaynak ayarlar mısınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…