Team T-Force Vulcan RAM'lerin çip modeli nedir?

Hevesiniz neden kırıldı ki 3600 MHz bana yeterli ya.

Çip olayı canımı sıktı Hepsiburada'da yorumlarda Samsung diye yazmışlardı, guru3D de incelemede yine Samsung b-die çip varmış en iyisi. Kendi sitesinde yüksek kalite çip kullanıyoruz diye yazısı var. Sizin üstte ki verilerde yanlış değilse 3 ay önce üretilmiş görünüyor. Tahminim eski versiyonlar kaliteli çip vardı herhalde. Fiyat zaten aklımı çelmişti benim. O nedenle.

Benim elimde G.Skill 2x8GB FlareX var 2400MHz ben bunları 3200MHz 16-17-17-38 kullanıyorum 1.35v ile işte eğer bu RAM Samsung b-die olsaydı çok iyi olacaktı bir anlamı olacaktı yani geçmemin. O nedenle vazgeçtim.

Bahsettiğiniz b-die chipler bu serinin cl16 3200lüklerinde. Ben onlardan kullanıyorum ve memnunum. Cl16 ve üstünde genelde micron-e ve a modelleri bulunuyor. Micron E oc potansiyeli fena değildir ama A kötüdür. Konu sahibinin chipi micron ama A mi E mi tam okuyamamış. Ama büyük ihtimal E gibi gözüküyor

Bahsettiğiniz B-Die chipler bu serinin CL16 3200'lüklerinde.
3200-16'lardan B-Die çıkmıyor. SPD'si yanlış girilmiş C-Die onlar ve C-Die OC potansiyeli olarak kötü. Sadece bu RAM'e özel değil, pek çok RAM modelinde olan bir hata bu.

3200-16'lardan B-Die çıkmıyor. SPD'si yanlış girilmiş C-Die onlar ve C-Die OC potansiyeli olarak kötü. Sadece bu RAM'e özel değil, pek çok RAM modelinde olan bir hata bu.
İlginç, datasheetlerinde b-die olduğu yazıyor. Şimdi bu modeli araştırıyordum fakat seri numarası tam okunamamış. Büyük ihtimal;

MT40A1G8WE-083E AUT​

8Gb DDR4 Automotive HSPICE: Z01A​

Rev. 2.3 (Die Rev. B)
Updated: 2018-02-07

Buraya da yanlış yazılmış. İkinci defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Aldığım corsairlerin micron-e çıkması şoku ikiydi. Sitede b-die diye yanıtlanıyor.

He sen Micron B-Die anlamında diyorsan evet öyle olabilir. Ben Samsung B-Die olarak düşündüm B-Die yazdığını görünce.

Bu arada aldığın Corsair RAM neydi?

Bu kadar ucuz bir üründe B-Die olamaz. Belki ilk parti ürünlerde olmuş olabilir ancak genelde random koyarlar Ayrıca CL18 bir belleğe B-Die koyması mantıksız olur, eğer koysalardı zaten CL16 olarak gelirdi. O yüzden CL16 3600 olan bellekler minimum Micron E veya Samsung B gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…