Team T-Force Vulcan TUF 8x2 16 GB 3200 MHz CL16 RAM overclock

K E D Y

Kilopat
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM'lerimi 3600MHz veya olursa daha üstüne overclock ile yükseltmek istiyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk Max. Bu konu hakkında çok fazla bilgim yok. İnternet'te biraz araştırdım ama MSI BIOS ekranında nereye basacağımı bilemedim ve yanlış bir şey de yapmak istemedim açıkçası. Daha önce aynı model RAM'lere overclock yapan ya da bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda hiç bir bilgin olmadığı için bulaşmanı önermem. Bellek OC, işlemci OC gibi basit bir şey değil. Frekans ve voltaj değerlerini girmekle bitmiyor malesef. Timingleri ayarlaman lazım, stabilite yakalaman lazım, tam stabilite yakaladım testlerden sorunsuz geçti dersin oyun oynarken çat diye restart atar bilgisayarın kendi kendine. Öncelikle OC’nin mantığını, bellek OC’nin mantığını araştırarak kavramanı öneririm. Ama ihtiyacın yoksa yapma, boşuna uğraşma. Keyif için yapıcam diyorsan da araştırman lazım baya. Benim bu konudaki rehberimden faydalanabilirsin;

Bu konuda hiç bir bilgin olmadığı için bulaşmanı önermem. Bellek OC, işlemci OC gibi basit bir şey değil. Frekans ve voltaj değerlerini girmekle bitmiyor malesef. Timingleri ayarlaman lazım, stabilite yakalaman lazım, tam stabilite yakaladım testlerden sorunsuz geçti dersin oyun oynarken çat diye restart atar bilgisayarın kendi kendine. Öncelikle OC’nin mantığını, bellek OC’nin mantığını araştırarak kavramanı öneririm. Ama ihtiyacın yoksa yapma, boşuna uğraşma. Keyif için yapıcam diyorsan da araştırman lazım baya. Benim bu konudaki rehberimden faydalanabilirsin;
3200mhz ve 3600mhz arasında ne kadar fark oluyor? Çok değilse hiç bulaşmayayım en iyisi

3200mhz ve 3600mhz arasında ne kadar fark oluyor? Çok değilse hiç bulaşmayayım en iyisi
Oyundan oyuna değişir. Ama performans ihtiyacın yoksa boşuna uğraşma. Vereceğin emeğe, zamana değecek bir fark olmayacak. Dediğim gibi zevk için yapmak istiyorsan detaylı araştırıp yapmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı