TeamSpeak 6 sunucu nasıl oluşturulur?

anilu2

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Discord'un yokluğundan beri arkadaşlarla konuşmak için çeşitli yerler denedik. Fakat en sonunda tekrar TeamSpeak'e dönmeye karar verdik. Bir süre TS3 kullanmıştık ama TS6 yayınlandığı için Discord'a epey benziyor ekran paylaşma vs olsun. TS6'ya geçelim dedik fakat bu sefer de sunucu kiralayan yerler TS6 sunucusu kiralamıyor. Burada nasıl arkadaşlar ile beraber bir sunucu kurabiliriz bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bunu buldum belki işine yarar

1. sunucu dosyasını indirin
    • TeamSpeak sitesinden işletim sisteminize uygun sunucu dosyasını indirin.
  2. sunucuyu başlatın
    • Dosyaları çıkarıp ts3server.exe veya uygun çalıştırılabilir dosyayı başlatın. İlk açılışta verilen server admin token'ı kaydedin.
  3. port yönlendirin
    • Modem arayüzünden şu portları yönlendirin:
      • 9987 (UDP)
      • 10011 (TCP)
      • 30033 (TCP)
  4. arkadaşlarınızı davet edin
    • Yerel ağ için yerel IP, internet üzerinden bağlantı için genel IP adresinizi paylaşın.
  5. TS6 özelliklerini kullanın
    • TS6 istemcisi ile bağlanarak ekran paylaşma gibi özellikleri aktif şekilde kullanabilirsiniz.

ts6 ve ts3 sunucuları aynı zaten, bir sunucu kiralayın (vds, vps, rdp) içerisine teamspeak sitesindeki sunucu dosyasını indirin daha sonra sunucunuzun portlarını kontrol edin teamspeak için 9987 portu aktif değilse aktif edin.

Bu işlemi nasıl yapacağım tam olarak hocam hiç bildiğim konular değil. Video anlatımı vs var mıdır?

Bu yapılan işlem ücretli olacak önce onun bilincinde olun isterim. Sunucuyu kiralamanız gerekecek onu kabul ederseniz kurulum konusunda yardımcı olabilirim. (ücreti ben almayacağım)
Daha önce sunucu kiralamıştım yine kiralarım niyetim de aslında hazır ts6 kiralamaktı ama maalesef olmuyor

Merhaba 02/07/2025 Tarihinde Server dosyaları public'e sunuldu.

VPS Kiralayin, ve alt kısımdaki kodları tek tek yapınız.
Her hangi bir sorun olursa yazın yardımcı olurum

Test Serverim : GKVBeta
Kod:
VPS Güncellemesi 1 - apt update && apt install wget tar screen -y
VPS root dosya kurma 2 - mkdir /root/ts6 && cd /root/ts6
VPS root dosyasına dosyayı çekme 3 - wget https://github.com/teamspeak/teamspeak6-server/releases/download/v6.0.0%2Fbeta4/teamspeak-server_linux_amd64-v6.0.0-beta4.tar.bz2
Dosyayı Çıkarma 4 - tar -xvjf teamspeak-server_linux_amd64-v6.0.0-beta4.tar.bz2 --strip-components=1
Lisans'ı kabul etme 5 - touch .ts-license-accepted
Önemli Ayar Arka planda çalışması 6 - screen -S ts6 ./teamspeak6-server

Unutmayın Şuan Betada olduğu için 32 Kişilik ve 2 Aylık Default Lisanslı geliyor. Eylül 1 de lisans bitiş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…