Tearing Sync Kapatmadan Nasıl Önlenir ?

Polichenelle

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben Batuhan, yeni üye oldum bir sorum olacak.

FIFA 14 oynuyorum sync kapalı olduğu için Tearing oluşuyor. Sync açarsam da 30 FPS'ye sabitleniyor ve Fifa'da 30 fps'de normal olarak oynanmıyor. Başka bir yoldan Tearing'i engelleme şansım var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
19' Wiewsonic VA1931wa-LED monitörü kullanıyorum acaba neden monitörün değişmesi gerek ? FPS 60 - 65 arası .

Monitörün 75Hz'lik yenileme hızına sahip:

VA1931WA-LED - DISCONTINUED 19" (18.5" Viewable) LED widescreen LCD with Energy Star® 5.0

Oyun sırasında saniyede 75'in üzerinde frame alırsan, teairng oluşur. Bunu engellemenin üç yolu vardır. İlki: Vsync açılır ve frame sayısı sabitlenir. İkincisi: 100-120Hz'lik monitör alınır. Üçüncüsü: oyunun çözünürlük/detay kalitesi, oyun sırasında frame sayısı 75'in üzerine çıkmayacak şekilde ayarlanır.

Tearing'den kaçınmak için grafik ayarlarını düşürmenin bir mantığı zaten yok :)
Bu olay sizi ne denli rahatsız ediyor acaba ? O kadar da göze batmıyor açıkçası.

Yinede o monitörü değiştirmenizi öneririm, o monitörde maç oynanmaz zaten.
Yeni bir monitör almayı düşünürseniz ASUS'ûn yüksek HZ değerine sahip yeni nesil monitörlerine bir göz atın derim.
Tabi bu monitörün çözünürlüğü tahminen 1920x1080 olacağı için karta binen yük bir hayri yükselecektir. Ve FPS düşüne yol açacaktır.
Bu bağlamda en az monitör kadar ekran kartı da önem arz ediyor.

E2Sm4k5.png

Ayarları bu şekilde yapıp da dene. Ben bu şekilde 60 FPS sabit alıyorum. Olmazsa V-Sync'yi kapatıp 60 FPS limiti koy.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı