Techno Sohbet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz geriden geliyorum konuya. Benim bilgisayar ile tanışma yaşım 5 ti. Babamın arkadaşı toplamıştı pc yi.Window 98 kullanıyordum. Çevirmeli hatla bağlanıyorduk. Birisi aramasın diye az yalvarmadık. Şimdi ki 5 yaşındaki çocuk mouse bile tutamıyor.Neyse babam bana çok anlatmadı. Kendim öğrendim.Tam anlamıyla hakimdim ama beni asosyel yaptı. Neyse bilgisayar 200 4 yada 5 yılında bozuldu. Tam hatırlayamıyorum. 1 ay bilgisayarsız kaldım. Sonra yeni bilgisayar geldi. Değişen bir şey pek olmadı ben yine sitelere girip oyun oynuyor. Msn ile arkadaşlarla konuşuyordum. Korsan cd ile oyun oynuyordum. Orjinal oyunun bilinci yoktu. Counter strike az oynamadım. Rpg oynamaya başladım. O zamanlar herkes Knight felan oynuyordu. Metin 2, Silkroad çok az oynadım. Fps oyunları daha güzel geliyordu bana. Crysis oynadıktan sonra fps oyunlarına verdim kendimi.Sonra 2010 da pc bozuldu. Hala parçaları duruyor Kardeşime karne hediyesi olarak alınan laptop kullanmaya başladık. Compaq presario cq56 model laptop. Sadece internete dolaşabildik. Yaptığımız çoğu şey işkenceydi. 2013 haziran ayında İmzamda ki pc yi aldık.

Bende yazayım bari.
1991'de babam eve commadore 64 ile gelmişti, mavi kaseti vardı, içinde 3 oyun olan.
Bir de kaset okuyucu vardı.
Buna da bildiğiniz müzik kaseti gibi kaset takardık, garip bir aygıtdı. Mavi küçük bir tornavidası ile ayar yapar dururduk.
Favori oyunum da boulder dash'dı.

Türkçe oyunlar da vardı!
Mesela tam hatırlayamadığım bir poker oyunu vardı, kaybedince ''yaş mı da kuru mu ....nın donu'' ve ''bilmiyorsan bu ..ok'u git mektebinde oku'' diyordu, demiyordu. Ekranda yazıyor ve arkadan kelimeye uygun nota çalıyordu.

Gri 3 kiloluk bir adaptörü vardı, 5 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum. Bozulmuştu, yan küçük kapağını açtım, cam sigortası bozulmuştu, sigaranın iletken kağıdını sarıp geri takmıştım.
Çalıştı.
Daha sonra amiga500'üm oldu, disket takıp duruyordum. Lotus diye bir arabaya yarışı vardı, hiç unutmam.

Herkes yazmış ben yazmadan olmaz. Yıl 2003-2004 ben 5-6 yaşlarındayım. Hatırlıyorum abim 2-3 gün ağlayarak babama PS1(ps,ps one) aldırtmıştı. Orada ne oyunlar oynadım anlatamam. En sevdiğim oyun ilk Gran Turismoydu. Sonra abimle karşılıklı winning eleven oynardık. Birde gta 1 oynardım. Sonra yıl oldu 2006 bu sefer abim bilgisayar aldırttı. Meşhur pentium 4!
2014'e kadar onu kullandık(daha dün kaldırdık) şimdi yeni sistemciğimle oynuyorum.

Birde geçen yaz MSI almıştık 2 hafta onla takıldım sonra ASUS 1-2 ay onla oynadım şimdi istanbulda.

Vaay commadore 64 duruyor mu peki?

Elin'de commodore olan sakın atmaya kalkmasın ziraa 1980-87 arası en iyi bilgisayarlardan biriydi, hala kullanan var'mıdır türkiyede acaba ?

Bu sefer sözüm Burak Alkan'a. İnsana hayırlı satışlar demek ne zaman gereksiz oldu? Acaba "hayırsız satışlar" deseydim ceza almaz mıydım?

Hayırlı satışlar, hayırlı günler, hayırlı işler, hayırlı akşamlar, hayırlı Cumalar, hayırlı nöbetler... Bunlar insan olmanın bir sonucudur. Ben de ceza yedim aldırma herkes anlamaz.

Comaddore 64'ü 2009'da çöpe attım, hem de çalışır vaziyetteydi.
Şimdi ki aklım olsa saklıyor olurdum.

- - - Güncellendi - - -

Rise of Metin oynayan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Windows defender oyun dosyalarında virüs buldu, silmesem karantinaya alsam olur mu?

Selamün Aleyküm arkadaşlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…