i7 4790 için ekstra soğutucu gerekir mi?

Ethem Tekin

Hectopat
Daha fazla  
Üst Seviye Oyun – Fiyat/Performans
AnakartASUS H97-PRO Gamer
İşlemciCore i7-4790
Ekran KartıAsus GTX970 ROG STRIX
BellekG.Skill 8 GB RipjawsX Kit – F3-12800CL9D-8GBXL
DepolamaSeagate 3,5″ 2TB Barracuda – ST2000DM001
SSDOCZ 240GB ARC 100
KasaCorsair Carbide CHAMP/SPEC-02
Güç KaynağıKasaya Dahil 80 PLUS 650W
MonitörASUS 23.6” VS247HR
Fiyat (Toplam)1503$ + KDV
3912 TL + KDV
[TBODY] [/TBODY]

Ben de Technopat'ın önerdiği sistemi almayı düşünüyorum ama aklımda bir kaç soru var.
  • Ben oturdum mu 5-10 saate yakın bilgisayar oynayan adamım. Bunun için ayrıca işlemci veya ekran kartı için fan gerekir mi?
  • Önerilen sistemi alırsam GTA 5 ve Witcher 3'ü 30 fps üstü oynar mıyım(tabikide high veya very high 1080p)
  • Ben OC yapmadan oynamayı düşünüyorum. Yani anakart ve işlemci haricinde önereceğiniz parça değişikliği var mı veya ek olabilecek bir parça?
  • Eksen Bilgisayar'dan toplamayı düşünüyorum önereceğiniz başka site var mı (parçaları monte edebileceğimi pek sanmıyorum bu parçaları toplayıp gönderirler mi?)

1. İyi bir CPU fan almanız hem ses hem de soğutma açısından fayda sağlayacaktır. Bütçeniz de el veriyorsa almanızı tavsiye ederim. Ekran kartı ise zaten özel bir soğutmaya sahip, bu sebeple ekran kartı için soğutmaya gerek yok.
  2. Bahsettiğiniz oyunlarda tabii ki o FPS'lerin üstünü alacaksınız. Özellikle ekran kartı olmak üzere tüm donanımlar oyun için ideal.
  3. İşlemci zaten overclock edilemiyor. Bütçe yetmezse i5'e düşürülebilir işlemci. Onun haricinde bir kısıntı yapılması zor anakart ve işlemci için.
  4. Eksen Bilgisayar sistemi toplayıp da gönderiyor mu bir bilgim yok. Arayarak öğrenebilirsiniz: 0212 272 55 99. İnventus da iyi bir sitedir. Oradaki fiyatlara da bakmanızı tavsiye ederim. Sistemi toplayarak gönderdiklerini de biliyorum.

Bu sistemden farklı olarak sadece gtx970in Gigabyte G1 modelini alacağım benimde aklıma aynı sorular takılmıştı. Artık sistemi gönül rahatlihıyla alabilirim

AKASA Nero 3 amd/intel işlemci soğutucu alacağım i5 4690 işlemci için yetermi (5-10 saat oynama sürelerini göz önüne alarak karar verin)

Herkes harici soğutucu olmadan oyundan performans alamazsınız diyor. Şu bir gerçek çarpanı açık bir işlemci almadığınız sürece alacağınız soğutucu işlemcinizin yük altında ferah şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Çok bir performans farkı olmasa da performansta farklılık oluşacaktır. Şunu da unutmayın o kadar kaliteli işlemciyi üreten adamlar soğutmasa stock soğutucuyu koymazlardı kim kendini rezil etmek ister?
Size önerim soğutucu alın nedeni ise bilgisayarın ana bileşenlerinden olmazsa olmazı işlemciniz ne kadar ferah çalışırsa o kadar uzun ömürlü ve performanslı çalışır. Bende i5 4690 16gb ram ve gtx 970 var GTA V de msaa 8x de iken 40 fps dolaylarında akıcı bir oyun deneyimi veriyor. Witcher 3 ü de test ettim çerez olarak yiyor diyebilirim full ayarlarda 1080p de.

O işlemci soğutucusunu bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum öneririm elden fan hızını ayarlayabiliyorsunuz ve iki fan olması da büyük bir artı iken istemediğiniz fanı sökme yada ileride bozuldu diyelim değiştirme gibi de bir alternatifiniz var. Thermaltake Nic C4 Lga775/1150/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+/Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Forumda da herkes şu soğutucuyu öneriyor. Alanlar gayet memnun. Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

öncelikle bu kadar uğraşıp yazdığınız için teşükkür ederim.coolar master hyper 212 evo`yu bende çok duydum biraz daha araştıracam değişiklik yaparsam haber ederim

Bütçe yetersiz ise aciliyeti yok. Sonuç olarak OC yapmıycaksınız.Yapsanız bile voltaj vermiyceğiniz sürece ısınma sorununuz olmayacaktır.

MSI GTX 970 GAMING 4G MSI GTX 970 GAMING 100ME ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5

-bu 3 ekran kartından hangisini önerirsiniz fiyatları birbirine yakın
-bunlarla ilgili sorum var msi`da gaming 4g ile 100me arasındaki farkne?
-ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5(2 adet 6pin güç girişi) var.msi`ların 2 sinde de 1 adet 6pin güç girişi ve
1 adet 8pin güç girişi var.güç girişi ne oluyor?bunlar uyumlulukta sorun yaratırmı(anakartta)?
-"GIGABYTE GA-Z87X-D3H LGA1150 DDR3-1600MHz Anakart" eksen bilgisayarda indirime girmiş anakart olarak bunu alsam olurmu?

fiyatlarda yakın olunca ben msi alma taraftarıyım siz ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
MSI GTX 970 GAMING 4G MSI GTX 970 GAMING 100ME ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5

-bu 3 ekran kartından hangisini önerirsiniz fiyatları birbirine yakın
-bunlarla ilgili sorum var msi`da gaming 4g ile 100me arasındaki farkne?
-ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5(2 adet 6pin güç girişi) var.msi`ların 2 sinde de 1 adet 6pin güç girişi ve
1 adet 8pin güç girişi var.güç girişi ne oluyor?bunlar uyumlulukta sorun yaratırmı(anakartta)?

fiyatlarda yakın olunca ben msi alma taraftarıyım siz ne önerirsiniz?

MSI GTX 970 100ME MSI'nın 100 milyonuncu sattığı NVIDIA ekran kartlarını bir nevi kutlamak için yapılan karttır. Bildiğim kadarıyla standart MSI modelinden tek farkı NVIDIA yeşiline yer vermeleri dış kaplamasında.
Ama alacaksanız ASUS Strix serisini öneririm. Daha sessiz bir kart. FPS olarak soruyorsan gözle görülür bir fark olmaz. Ama ASUS 1-2 FPS daha yukarı çıkabilir.

1. İyi bir CPU fan almanız hem ses hem de soğutma açısından fayda sağlayacaktır. Bütçeniz de el veriyorsa almanızı tavsiye ederim. Ekran kartı ise zaten özel bir soğutmaya sahip, bu sebeple ekran kartı için soğutmaya gerek yok.
  2. Bahsettiğiniz oyunlarda tabii ki o FPS'lerin üstünü alacaksınız. Özellikle ekran kartı olmak üzere tüm donanımlar oyun için ideal.
  3. İşlemci zaten overclock edilemiyor. Bütçe yetmezse i5'e düşürülebilir işlemci. Onun haricinde bir kısıntı yapılması zor anakart ve işlemci için.
  4. Eksen Bilgisayar sistemi toplayıp da gönderiyor mu bir bilgim yok. Arayarak öğrenebilirsiniz: 0212 272 55 99. İnventus da iyi bir sitedir. Oradaki fiyatlara da bakmanızı tavsiye ederim. Sistemi toplayarak gönderdiklerini de biliyorum.
Harddiskleri 1TB+1TB alıp RAİD 0 yapabilirsiniz. HDD hızları artar.
OC yapmayacaksanız ekstra işlemci soğutucu almadan idare edebilirsiniz ama daha gürültülü bir şekilde kullanırsınız. OC yapacaksanız kaliteli bir işlemci soğutucu almanız şart.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı