Technopat 2500 TL Sistem Sarsıntı Sonrası Kapanma Sorunu

wowgenerals

Megapat
Öncelikle herkese merhaba iyi sosyaller arkadaşlar. 2,500 TL'lik Technopat sistemi topladım yaklaşık bundan 5 ay evvel. Sorun şu ki bilgisayara hafif vurursam ya da hafif darbeli yerinden oynatırsam sistem kendiliğinden kapanıyor ve anakartın üstündeki kırmızı LED ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor. Reddit'te biraz gezindim fakat yeterli seviyede İngilizceye sahip olmadığım için anlayamadım. Çözümü bunun önüne geçmek için bu sorunla her karşılaştığımda BIOS pilini söküp tekrar takıyorum. Bağlantıları kontrol ettiğimde hepsi normal sıkı bir şekilde bağlı gözüküyor, sizce bu sorunun tamamen çözümüne nasıl ulaşabilirim? Teşekkürler, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı parçaları dışında hemen hemen aynı sistem bende de var ve ben de 5 ay evvel topladım. :) Ekran kartı veya işlemci düzgün takılmamış olabilir ya da PSU'da bir problem olabilir. Sen iyisi mi anakartı değil tüm parçaları kontrol et.

tabi paylaşayım zevkle.. sorunum bilgisayarı sarstığımda bilgisayarin kapanmasaydi çözümü bulamayinca tum parçaları ayırdım demonte haline getirdim ve hangisinden kaynaklandığını bulmaya çalıştım ama gözüme hiçbirşey çarpmadı.. bende parçaları tekrar birleştirip bilgisayari çalıştırdığım zaman USB DEVICE YUKSEK AKIM uyarısı vermeye başladı ve kendini 15SN içinde sürekli shutdown ediyordu.. aslında sorun bundan ibaretti usb tellerine baktim birbirine temas eden kopan çıkan yamulan yoktu kablolari sökmeme rağmen bilgisayar açılmıyordu.. çözümü bi forumda buldum anakartın vidalarini çok sıktığımdan yada fazla yukseltme vidasi kullandığımdan ötürü yüksek akım uyarisi veriyormuş.. bende gereksizleri çıkarttım ve hafif gevşek biraktim vidalari sorunu çözdüm şuan vursamda kapanmıyor bilgisayar.. vede ssd sata dişlisi kırılmış oda tam oturmuyordu her sarstığımda ondanda kendini kapatiyo olabilirdi.. anakartin vidalarini düzgün sıkmadigim için zamaninda bu tur bi sorunla karşılaştım galiba..

selametle

kısaca iyi montaj yapamadığımdan ve kasayi surekli sarstığımdan dolayı vidalarin gevşemesi sonucunda ortaya gelen shutdown olayı

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı