Rica ederiz. Türkçe kuralları konusunda kimsenin hesaba katmadığı bir iki noktayı da belirtmek isterim:
- Sosyal'de Türkçe kuralları uygulamayabilirdik. Ve bu bize inanılmaz bir kitle kazandırırdı. Beş yılda şu an büyüdüğümüzün üç katı daha fazla büyümüş olurduk. Ama biz nicelikten çok niteliğe önem verdik ve bu katı kuralları getirdik.
- İkinci nokta ise kuralların uygulanması. Arka planda gece gündüz çalışan bir moderasyon ekibi her gün açılan 500'den fazla konuyu teker teker kontrol edip onaylıyor. Bunun yanında atılan mesajlar da var. Herkes ceza aldım diye veryansın ediyor ama bu düzenin sağlanması için de ciddi bir ekip çalışması var.
En çok sevdiğim yorumlar da şöyle: ilk kurulduğumuz zamanlarda "siz bu kafayla büyüyemezsiniz", "Türkçe kuralları zamanla kalkacak", "siz bu kafayla çok üye kaybedersiniz". Bak biz buradayız, büyümeye devam ediyoruz ve sayemizde insanlar forumlarda kendine öncelik kazanmak için acil, yardım, içeri vb. kelimeler kullandığında cezasını afiyetle yiyince bir önceliği olmadığını anladı.
Sokakta gördüğüm o başkasının sırasına geçen, başkasının hakkını gasp eden, benim işim acil diye öne geçmeye çalışan, trafikte yandan sıraya kaynamaya çalışanlar. Size de sıra gelecek arkadaşlar. Size de sıra gelecek!