Technopat cezaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kraker der gibi Anker demiyorsunuz, ondan.

Anker’ın sonu daha çok kır demeye benziyor. Tam olarak o şekilde değil ama onu yazması biraz zor.
Şimdi anladım. Ben Anker'ı hep "Anker" olarak okuyordum. "Ankır" hiç aklıma gelmedi, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Şimdi anladım. Ben Anker'ı hep "Anker" olarak okuyordum. "Ankır" hiç aklıma gelmedi, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
Tam olarak “Ankır” da değil. “ə” ile gösterilen bir işaret ile okunuyor.

Üç uyarı aldım. İkisi haklı sebepten ötürü, diğeri haksız. Bağlaç olan da / de ayrı yazılır diye. Bir konu da yazdığım şey şuydu; "Bende" (cümlenin devamı var) dediğim için de ayrı yazılır diye uyarı geldi. Bu tamamen yanlış. Cümle içinde "bende" kelimesi bitişik yazılır. Bu uyarıyı veren Moderatör sanırım "ben de de" ya da "ben'dede" yazıyor herhalde? Neyse görmezden gelip, bir şey dememiştim. Şimdi konusu görünce yazayım dedim. Bazen haksız yere uyarı alıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@altinordulu1337 Hayır hocam yanlışsınız. Cümle içinde bazen "bende" ayrı yazılır. Bazen bitişik yazılır. Sahiplik eki olacağı zaman bitişik yazılır. Mesela bende iki kilo elma var. Ama farklı anlamda da kullanabiliyor. Mesela bende de iki kilo elma var.

Bir örnek daha vereyim.
Ben dün tiyatro salonuna gittim.
Ben de gitmiştim.

Ben de çok ceza aldım. Bakın cümle içindeki "ben de" kelimesini ayrı yazdım ve doğru olan budur.

Evet ama ben "Bende de" yazmıştım.

Yaklaşık 7-8 saat önce doğru bilgilendirmeme rağmen yanlış bilgilendirme uyarısı aldım. Cezası öbür ki gün bittiği için şu an mesaj yazabiliyorum. Genel olarak yazım hatasından dolayı ceza almıyorum. Aynı zamanda forum sayesinde günlük hayatta yazışmalarda daha fazla kurallara uymaya başladım. Öğrenci olduğum için ve her yıl derste yazım kurallarını gördüğümüz için çok zorluk çekmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…