Technopat Dergi

Merhaba arkadaşlar bilmem daha önce dile getirildi mi ama sizce de Technopat Dergisi çıksa rağbet görmez mi? Gerek incelemeler gerekse kafa ayarları ve makaleler ile beraber cıvıl cıvıl dergi olur gibi geliyor.
Gerçi dağıtım ve matbaa olayları nasıl olur orasını bilmiyorum. :) Konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Çıkarsa ilk abone olacak kişilerden birisi de benim :)

Son düzenleme:
Dergi konusu çok eskilerde kaldı. Artık basım vs. işlerde kazanç olmuyor. Reklam verenler olmadığı için yapılmıyor. Daha önce konuşulmuştu bu konu.

Arkadaşlar biz zaten dergicilikten geliyoruz, Berker Güngör 1996'da Level'ın kurucusuydu. Ben 1999'da ilk yazımı yazdım. Recep de daha sonra yıllarca dergilerde yer aldı. Level, Chip, Herkes için Bilgisayar, PC Magazine, EGM vb bir ton dergide tecrübesi var ekibin. Şunu söylemem gerekiyor, yazılı, basılı yayıncılık da son derece kötü bir durumda. 2006'da Tek sayı kendi dergimiz PlayBox'ı da çıkartmıştık PlayStation ve Xbox360 ağırlıklı bir yayındı. Karda kışta matbaaya ozalite koştuğum günler ook da geride değil. Derginin dağıtımı ayrı dert, baskısı ayrı dert, grafiği ayrı dert. Üstelik mağazalarda raflarda durması için dergi satsın satmasın raf kirası vermeniz gerekiyor. Basım masrafları sayıya göre binlerce değil onbinlerce liraya varabiliyor.

E-Dergiler kesinlikle hiç reklam alamıyor; PDF dergiler de fanzin ve hobi yayınlarına uygun. Özetle iş açısından hiç fizibilitesi yok dergi işinin. Türkiye'de reklam alabilen ve para kazanabilen dergiler ancak çok eski markalar ve kadın dergilerinden ibaret. Bugün bir Technopat dergi yapabilir miyiz? Evet. Peki bu bizim açımızdan akıllıca bir hareket mi? Hayır.

Desteğiniz ve isteğiniz için çok teşekkürler, dergiye harcayacağımız zaman, emek ve yatırımı yazılarımıza, videolarımıza yaparak size daha çok, daha eğlenceli ve daha yararlı içerik hazırlamaya harcayacağız :)

Bilgisayar ile 98'de tanıştım. Zamanında Chip, Level, PCnet dergilerinin abonesiydim. Kitaplığımda hala durur, eski chip dergilerinde Recep Baltaşın ismi geçiyor hep. :D Yani artık uzun yıllardır dergi almıyorum, ben mesela. Yukarıda arkadaş çok güzel açıklamış, iletişim çağı gün geçtikçe hızına hız katıyor, bugün dergiye basmak için hazırladığın yazı, dergi basılıp dağıtılana kadar güncelliğini kaybedebiliyor mesela. Böylesi daha iyi, kaynaklarını site üzerine kullanmaları herkes için daha iyi bence.

Şuan 4K yayın yapan kaç tane türk sitesi var ? 6.5 GB en son ki incelemeleri. Ham halini siz düşünün. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı