Öncelikle gayet medeni bir biçimde yapılan bu eleştirim umarım üst kişileri rahatsız etmez ve bu konu size ulaşabilir, umarım eleştiri kaldırabiliyorsunuzdur.
Bu forumda uzun yıllardır takılıyordum hesabımım 2020 açılışlı olduguna bakmayın bu 2. hesabım tam tarihi hatırlamasamda bu forumda hatrı sayılır bir süre takıldım şimdi gelelim konuya.
Son yıllarda forumdaki toksik ve bilgisiz birey sayısının arttığı düşünüyorum mesela bir konunun altında X kişisi bir argüman sunduğunda y kişisi sırf mesaj kasmak için bile aynı şeyi yazıyor konu hakkında bilgisi olmayanlar bile yorumda bulunuyor ve işin acı tarafı yönetim bu toksik bireyler için hiçbir şey yapmıyor çünkü sadece tıklanmalara kazandıkları paralara bakıyorlar ama bilmiyorlar ki paradan daha uzun vadeli ve güçlü olan şey kitledir eğer siz önceliğinizi paraya değil de bir topluluğa veriyorsanız, onları birlikte tutabiliyorsanız hem uzun vadeli iyi bir iş yapmış olursunuz hem de paranızı kazanırsınız toplulukta güvende olur.
Türkiye'de hepimizin malumu forum sektörü çok kötüye gidiyor gayet doğal olsa da bu tür Türkiye'nin büyük forumlarının halen ayakta olması gerekir Technopat hağlen ayakta olsa da kendi fikrimce yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü iki büklüm olmuş durumda ve artık toparlanabileceğini de sanmıyorum burada bahsettiğim sitenin kapatılması vs. değil içinde insanlara hitap edebilen içerikleri barındırması sağ olsun forumda çok kıymetli hocalarım var ama yarın bir gün olmayacaklar o zaman ne olacak bu forumun bize ne gibi bir katkısı olacak...
Bu konuyu özellikle Technopat'ta açtım çünkü bir özçelişki olması şart diğer forumlarda açmış olsaydım büyük ihtimal herkes buraya sallıyacaktı.
Sizden isteğim yazdıklarımı düşünmeniz ve görüşüme saygı çerçevesi içinde cevap vermeniz seviliyorsunuz iyi sosyaller.