Technopat mobil uygulaması çıkmalı mı?

Technopat uygulaması çıkmalı mı?

• Kesinlikle evet

Oy: 19 61,3%
  • Kesinlikle hayır

Oy: 6 19,4%
  • Bilemedim

Oy: 6 19,4%

• Oy verenlerin toplamı
    31
Bu konu çok kez tartışıldı. Mobil uygulama eskinden vardı ve sonrasında kaldırıldı. Zaten şu an XenForo'nun mobil tarayıcı versiyonu, aynı uygulama gibi çalışıyor. Ki XenForo 2.2 ile bu daha da geliştirilecek.

Şu an için bildiğim bir plan yok, bana göre gerek de yok, ek yük. Yeni sunucu ve XenForo 2.2 sonrası yönetim bir daha değerlendirebilir.

Şahsen ben çıkmasını çok isterim, niye çıkmıyor?
Önceden Tapatalk altyapısı kullanılıyordu ama XF 2.1 altyapısı mobil cihazlarla tam uyumlu çalışıyor zaten. Onun dışında, Tapatalk altyapısının kullanıldığı zamanlarda bazı eksiklikler vardı, mesela anketler ve ifade sistemi Tapatalk'ta kullanılamıyordu.

Yeni sunucuya geçildikten sonra mobil uygulama üzerinde çalışmalar yapılacak ve Google Play'de yayınlanacak diye biliyorum.

Bu konu çok kez tartışıldı. Mobil uygulama eskinden vardı ve sonrasında kaldırıldı. Zaten şu an XenForo'nun mobil tarayıcı versiyonu, aynı uygulama gibi çalışıyor. Ki XenForo 2.2 ile bu daha da geliştirilecek.

Şu an için bildiğim bir plan yok, bana göre gerek de yok, ek yük. Yeni sunucu ve XenForo 2.2 sonrası yönetim bir daha değerlendirebilir.
Yeni sunucu gelince tasarım değişimi gibi bir plan var mı? Bilginiz var mı acaba?

XenForo telefonumda gayet hızlı, kullanışlı ve güzel çalışıyor. Bilgisayardaki kadar hızlı ve kullanışlı. Telefonumda Technopat Sosyal'i kullanırken hiçbir eksiklik hissetmedim. Herhangi bir uygulamaya ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.

Bu konuda kendi görüşümü biraz daha detaylandırayım.

Mobil uygulama, bu gibi platformlar için külfetten başka bir şey değil. Zira eskiden, siteler genellikle bilgisayar kullanımına göre tasarlanırdı ve bu tasarım, mobilde çok saçma görünürdü. Bu nedenle de mobil uygulama kullanma ihtiyacı ya da Tapatalk gibi aracı servisleri kullanma ihtiyacı doğardı.

Fakat şimdi, bir site tasarlanırken masaüstü görünümden çok mobil görünüm ön plana çıkıyor. Dolayısıyla sitelerin mobil uyumluluğu eskisine göre ciddi anlamda arttı. Zaten XenForo 2.0'a geçtikten sonra birçok kişi fark etmiştir bunu.

Şimdi ise XenForo 2.2 geliyor. Bununla beraber mobil uyumluluğu ciddi anlamda geliştiriliyor. XenForo geliştiricileri bunu "Responsive Web App" olarak tanımlıyor. Birçok web sitesi ya da firma tarafından da kullanılan bir özellik.

Kısacası XenForo 2.2'nin mobil tarafında vaad ettikleri ümit verici. Bu durumda mobil uygulama zaman ve nakit kaybı gibi duruyor, bana göre.

Bu konuda kendi görüşümü biraz daha detaylandırayım.

Mobil uygulama, bu gibi platformlar için külfetten başka bir şey değil. Zira eskiden, siteler genellikle bilgisayar kullanımına göre tasarlanırdı ve bu tasarım, mobilde çok saçma görünürdü. Bu nedenle de mobil uygulama kullanma ihtiyacı ya da Tapatalk gibi aracı servisleri kullanma ihtiyacı doğardı.

Fakat şimdi, bir site tasarlanırken masaüstü görünümden çok mobil görünüm ön plana çıkıyor. Dolayısıyla sitelerin mobil uyumluluğu eskisine göre ciddi anmalda arttı. Zaten XenForo 2.0'a geçtikten sonra birçok kişi fark etmiştir bunu.

Şimdi ise XenForo 2.2 geliyor. Bununla beraber mobil uyumluluğu ciddi anlamda geliştiriliyor. XenForo geliştiricileri bunu "Responsive Web App" olarak tanımlıyor. Birçok web sitesi ya da firma tarafından da kullanılan bir özellik.

Kısacası XenForo 2.2'nin mobil tarafında vaad ettikleri ümit verici. Bu durumda mobil uygulama zaman ve nakit kaybı gibi duruyor, bana göre.
Artık telefonlar takoz değil ve yazılımlar sadece bilgisayara göre üretilmiyor. 7. Nesil konsolların gücünü 4'e katladılar artık telefonlar. Tarayıcı performansları gayet iyi telefonların.

Artık telefonlar takoz değil ve yazılımlar sadece bilgisayara göre üretilmiyor. 7. Nesil konsolların gücünü 4'e katladılar artık telefonlar. Tarayıcı performansları gayet iyi telefonların.

Zaten Web tasarımları hem olumlu ve uyumlu anlamda değişiyor hem de bazı uyumluluk standartları oturuyor. Artık mobil uyumluluğu ve ergonomisi yüksek olan siteler yapmak, hele ki XenForo gibi şirketler için, elzem. Bir de dediğiniz gibi, siteler gayet hızlı çalışıyor artık. Telefonlar da hızlandı.

Technopat haber uygulaması yapılabilir belki ama. O kısım XenForo'dan bağımsız ve istenildiği gibi kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı