Technopat neden "Razer" markasının ürünlerini tanıtmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini kullandım hocam. Kalite kısmı tartışılabilir olsa da destek konusunda Razer'in önde olduğu tartışmaya kapalı. Özellikle yazılım desteğinde. Saydığın markaların yazılımı kullanıcıya hiçbir özgürlük tanımıyor. Ancak, Razer yazılımlarında Razer'in sunduğu profillere bağlı kalmak zorunda değlisin. İstediğini yapabiliyorsun. Buna yaklaşan bir Steelseries ve Roccat var. Başka yok.

Ürün yalpazesinde de Razer açık ara önde. Razer sadece mekanik değil, farklı anahtar türlerine odaklıdır. Optik, mekanik, hibrit ve kauçuk kubbeli klavyeler üretir.
Corsair ise daha kendi switchleri olmayan bir marka.
Konuştuğumuz markalar hakkında bir şey bilmediğinizi ve önyargıyla yaklaştığınızı çok belli ettiniz burada.

ASUS hariç saydığınız markaların amiral gemilerini kullandım.
  • Steelseries Apex M800: Tasarımı hatalıydı. Keycapsleri kendiliğinden kırıldı.
  • Corsair K70 Rapidfire: Space tuşunun altı açıktı en ufak sıvı temasında bozuldu zaten. Forumlarda Corsair ürünlerinin çabuk bozulduğunu söyleyen birçok kişi var yabancı, yerli.
  • Logitech G910 Orion Spark: Bunu çok fazla kullanma fırsatım olmadı çünkü iade ettim. Tuş basma hissiyati kötü geldi.
Şu an Razer Blackwidow V2 kullanmaktayım. 3 yıldır. Çok da memnunum.

Bilip bilmeden 5'e katlar falan demeyiniz. Önyargılarla bir yere varamazsınız. Gerçekler başkadır.

Not: Razer fanboyu değilim. Razer bana para vermiyor. Sadece önyargılarınızla insanları yanlış yönlendirmenize engel olmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Şaşkınlığımı mazur gör dostum! Bir Razer fanboyuyla konuştuğumu fark etmedim. İyi forumlar

Genel olarak ülkemizi pek ciddiye almıyor gibiler.

Türkiye'nin haritadaki yerine bulurlarsa alabilirler belki. Bunların canlı desteği ile ne zaman konuştuysam ne ülkenin varlığından ne de distribütörden haberleri vardı. İyi ki Güney Amerika ülkesi sanıp İspanyolca desteğe bağlamıyorlar bu da bir başlangıç.

Bilip bilmeden 5'e katlar falan demeyiniz. Önyargılarla bir yere varamazsınız. Gerçekler başkadır.

Razer Lancehead Wireless denen tenekeyi 100 euro verip aldım, garantisi bittikten 3 ay sonra bataryası şişti. Güzel olan kısma geliyorum bu bataryanın bağlantı kısmını sırf bozulursa harici alınamasın diye özel şekilde ürettirmişler. Bir de parasıyla bile sana bu bataryayı satmıyor, ek olarak batarya yoksa kablolu halde stabil çalışmıyor. Adamlar tüm AR-GE'yi garanti bittikten sonra ürünleri nasıl çöpe attırabiliriz üzerine yapmışlar.

Bu tür şikayetler her markada mevcut. Razer da sütten çıkmış ak kaşık değil. Gayet iyi bir markadır ancak çok az da olsa bazı ürünleri tam bir beladır. Logitech gibi kullanım ömrü açısından her ürünü gözü kapalı alınacak bir marka değildir. Mesela Razer Green switchli Blackwidow V2 için genel olarak yorumlar iyiydi fakat ilk çıkan Kalihua Green switchli Blackwidow'da sıkıntı yaşayanlar çok fazlaydı.

Razer destek daha Türk kullanıcıları önemsemiyor bile neyini övüyorsunuz? Ürün değişimi yapsa bile kargoyu vergiyi size iteliyor. Bana da ön yargılı demeyin 6 yıldır Razer ürünleri kullanıyorum.

Razer adını ilk duyurmaya başladığı dönemlerden beri bazı ürünlerini kullandım. 5 yıldır aynı klavyesini kullanıyorum taş gibi hakkını veririm. Bunların ilk faresini aldığım belki 7 sene olmuştur.

Razer'ın geçmişe göre iyi olduğu şeyler bölgesel fiyatlandırmaya gitmesi ve Synapse programını biraz adam etmesi oldu. Eskiden "oyuncuların hayali, güzel RBG" gibi uzaktan bakılan, kendince Apple havalarına giren bir firmaydı. Ne zaman rakipleri "gaming" üzerine pazarda yayıldı Razer da geri adım attı.

Razer desteğiyle hiç işim olmadı ancak söylediğiniz kadar kötüyse;
sadece ülkeniz üzerindeki desteklerine bakarak koskoca markayı kötüleyemezsiniz.
Adalet sistemi düzgün olmayan, fahiş vergi koyan bir sistemdeki ülkeyi önemsememeleri gayet normal. Alım gücünün ve ekonomik durumun hali de cabası. Bizim kendimize hayrımız olmazsa yabancıların nasıl, ne gibi hayrı olacak? Almanya'da yada o klasmandaki ülkelerin birinde yaşasaydın bu kadar kötü destekle karşılaşmazdın.
Ne zaman rakipleri "gaming" üzerine pazarda yayıldı Razer da geri adım attı.
Hepsini kullandım hocam.
Roccat'ın amiral gemilerini bile deneyimledim. Razer kadar kaliteli değillerdi "bence". Öznel düşünce.
Eskiden "oyuncuların hayali, güzel RBG" gibi uzaktan bakılan, kendince Apple havalarına giren bir firmaydı.
Razer kendini eskiye göre çok geliştirdi. Yanlışınız var. Özellikle switch kalitesinde inanılmaz bir artış var.

Son düzenleme:
Türkiye`ye özgü değil ki. Diğer ülkelerde de bir Corsair gibi değiller. Ayrıca marka kötüleme yapmadım. Çok övmenize tepki göstermek kötüleme olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…