Technopat rehberindeki 3000TL'ye oyun bilgisayarı toplama

Bilgisayar ekranı kaç inç olsun istersiniz?

AOC 23.6" E2470SWDA GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar Buyrun. Güle güle kullanın

Çok teşekkürler.

Minimum 20 inç bir monitör kullanmak istiyoruz. Monitörlerde bahsettiğiniz 2 ile 5 ms aralığındaki tepki sürelerinin değerleri azaldıkça daha iyi olduğu anlamına geliyor değil mi? Biz böyle olduğunu düşünerek şu monitörün iyi olduğunu düşünmüştük, ne dersiniz? VIEWSONIC 21.5" VX2252mh LED MONİTÖR

ms tepki süreleridir ve ne kadar az olursa o kadar kısa sürede tepki alırsınız güzel bir ekran tercih etmişsiniz.

Kasa ve güç kaynağı eklemeyi unutmuşsunuz hocam. Bir de MSI H97 anakartı bu konu başlığı altında ikinci kez öneriyorlar. Bu anakart hakkında çok bilgim yok ancak biz ASUS H81 Gamer düşünmüştük. Arada 100 liradan fazla fiyat farkı var, sistem performansını çok etkiler mi MSI H97 almamız? Bir de biz ekran kartı olarak ASUS R9 285 STRIX OC Edition düşünmüştük, bu ekran kartı 2GB ve 256 bit. Sizin önerdiğiniz ekran kartı 3GB ve 384 bit. Ekran kartını sadece bu değerlere göre değerlendirmemek gerekir ama bu değerlere göre sizin önerdiğiniz ekran kartı daha önde ve iki ekran kartının fiyatları aynı. Açıkçası sizin önerdiğinizi seçmek istiyorum ama daha yüksek özelliklere sahipken aynı fiyatla satılıyorsa bir dezavantajı olmalı, bu dezavantaj nedir acaba

Cevabınız için teşekkürler bu arada.

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar

Kasada bu olacak. Fiyat hesaplaması kolay olsun diye bütün parçaları sepete toplamıştım, kasayı buraya yazmayı unutmuşum. İçindeki güç kaynağı kaliteli ve sisteme yeterli gücü vermeye yeterli. Anakart sistem performansını direk etkilemez, bazı anakartlar overclock için daha iyi bileşenler sunuyor. Buda işlemciye hız aşırtma uygularsanız işinize yarar, daha iyi overclock=daha fazla performans. Fakat sizin işlemcinize böyle bir işlem uygulanmayacağı için performansını etkilemez, bazı özelliklerden mahrum kalırsınız. Mesela kırmızı renklerin tasarıma katkısı ve özel ses, ethernet, fazladan USB portları gibi. Bunlar sizin için çokta önemli değil ise H97 chipset daha iyidir. Sebebi ise yeni çıkacak olan Intel işlemcileri destekleyecek. Ekran kartı GTX 960 ve R9 285'ten daha performanslıdır, aynı fiyata sahip olmasına rağmen . Sebebi ise diğer kartlar düşük güç tüketiyor, bu biraz fazla. Mesela buna 600,650 Watt güç kaynağı tavsiye edilir. Diğerlerinde 500 Watt bile kullanabilirsiniz. Fiyattan daha da tasarruf etmiş olursunuz. Ama bu çektiği gücün hakkını veriyor denebilir.

Ekleme: Yani GTX 960 ve R9 285 çektiği güce göre iyi performans verir, buda yeni teknoloji olduğu içindir. R9 280X daha çok enerji tüketiyor, fakat performans olarak daha iyi. Bence yeni sistemlerde bu problem olmamalı, genellikle eski sistemlerde düşük Watt güç kaynağı var ise tavsiye edilebilir. Oyun oynar iken güç tüketimi düşünmek pek mantıklı değil gibi, sonuçta zevk için oynuyorsunuz ve verdiğiniz paraya alacağın maximum performans önemlidir.

Son düzenleme:
500w gayert yeterli kardeşim kullandığı parçalar çok az güç tüketiyor zaten.
500 Watt yeterli olabilir, fakat Cooler Master'ın bu fiyat aralığındaki kasalarındaki güç kaynakları pek kaliteli değil. Yan firma gibi birşey, Technopat bundan bahsetmişti bir sistem toplama videosunda.

500 Watt yeterli olabilir, fakat Cooler Master'ın bu fiyat aralığındaki kasalarındaki güç kaynakları pek kaliteli değil. Yan firma gibi birşey, Technopat bundan bahsetmişti bir sistem toplama videosunda.
Ben sadece arkadaşın yanıtına cevap olarak yazdım. Arkadaş orda 500w yetersiz demek istemiş ki bende 500w gayet yeterli yazdım. Kasanın içindeki PSU'yu eleştirmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…