Technopat rehberindeki 3000TL'ye oyun bilgisayarı toplama

Arkadaşlar tüm cevaplarınız için teşekkürler. Çok yardımcı oluyor önerileriniz. @Pinkman'in yorumlarıyla anakart konusunda seçim yapacak bilgiye sahibiz artık.

Ekran kartı konusunda hala bir kararsızlık var. Hatta işlemci konusunda da emin olamadık. Bu iki bileşen seçimi sistemde yapacağımız diğer seçimleri de büyük oranda etkileyecek doğal olarak. Ama büyük oranda kabataslak bir şablon var önümüzde.

Bundan sonrası için de yapılan tüm öneriler bize çok yardımcı olacaktır.

MSI R9 280X gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim, marka-model olarak cidden sorunsuz. Güç kaynağınız her halükarda zaten yeterli, problem göremiyorum. R9 285 ve GTX 960 performans olarak cidden gerisinde, R9 280 ise sorunlu çıkabiliyor. Sapphire modellerinde ısınma ve ASUS modellerinde Artifact denilen görüntü problemleri ile karşılaşan kullanıcılar oldu. Zaten 280x için herşey uygun ise bunu direk eleyebilirsiniz. R9 285 ve GTX 960 teknolojileri ile göz kırpıyor fakat sizin güç kaynağı sıkıntınız zaten yok. O bütçeye SSD ve Monitör olmadan GTX 970'te konulabilir fakat şuan ki hali ile zor. İşlemciden bayağı düşmek gerekir ve gelecek için hiçte hayırlı değil.

@Silinen üye burada HT diye bir internetkafe var. Aynı kasanın içine Gtx 670 takılmış. Yani Gtx 970 daha az güç tükettiğine göre...

Gönlün rahat olsun, hiçbir sıkıntı çıkarmaz sistem.

Bu sistemi oyun için tavsiye etmiyorum.Benim yaptığım sisteme bakarsanız ekran kartının çok daha iyi olduğunu görürsünüz.Zaten biri 800 küsür,diğer 1300 TL.Tabii bu sistemin anakart avantajı olsada amacımız performans
EDİT: Sistemde SSD kullanmak istiyormuş arkadaş ; Ben olsam kesinlikle SSD'yi sonradan alırdım.Çünkü ekran kartını bir kere iyi seçerseniz ilerde sıkıntı yaşamazsınız.

@Silinen üye burada HT diye bir internetkafe var. Aynı kasanın içine Gtx 670 takılmış. Yani Gtx 970 daha az güç tükettiğine göre...

Kasanın içindeki PSU 12V kanalından 360W veriyor.

Nasıl yetiyor ?

Bu sistemin yükte çektiği güç, tam sınırda çıkıyor. O zaman anakartı Asus h81m-c alarak, Zalman z3 plus ve ZM600-LX alabilirsin. Anakartta ön USB 3.0 portlarını bağlamak için yuva yokmuş. Ben burada bu bütçeye Gtx 970 koymaya çalışıyorum. Başka siteler de var alışveriş için ama klasik olarak Vatan'dan yazdım parçaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…