Technopat Sosyal moderatörleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

quzz

Picopat
Daha fazla  
Geçen gün başka bir forumda dolaşırken şu şekilde yaşanmış bir olaya denk geldim ve şahsen bahsi geçen arkadaşın 1 saat sonra yazıp sadece dalga geçercesine "sorun çözüldü mü?" yazması tuhafıma gitti, çünkü konu sahibi cezası hakkında talep açmış, ve ceza bitince dönüş yapılmış bu hataya rağmen eleştirilmiş konu sahibinin dedigi şeyler de bir tık tripsel olsa da bir moderatör anında bu şekilde ters tepki vermemeli bana kalırsa karşısındaki insan argo veya aşağılayıcı kelimeler etmedikçe moderatörlerin daha güzel karşılaması gerekiyor çözüm odaklı olması gerekli.

İlgili görselleri aşağıya ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_5228.jpeg
    130,1 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_5227.jpeg
    95,3 KB · Görüntüleme: 85
  • a863edc5d1d856976504ab0fd8c2b57c (1).jpeg
    227,6 KB · Görüntüleme: 22
Bilet sistemi size hızlı dönüş vaadetmiyor ki? Bilet açarken bile süresinin uzun sürebileceği belirtiliyor. Genel moderasyon yorumu apayrı bir konu ama bu olay özelinde problem bilet sisteminde değil, rapor kısmında.

Ayrıca mağdur olduğunu düşünen arkadaşın üslubu berbat maalesef. Baştaki durum konusunda haklı olsa bile bu şekilde bir iletişimle herhangi bir yere varılamaz.

Böyle büyük bir kitleli forumda robotlaşmak normaldir. Arkadaş şimdi robotlaşmayı yanlış anlamasın. 2400 saniye kısmını görünce yönetici arkadaş şey sanmıştır '2400 saniye beklemem normal mi' gibi. Yani demek istediğim saniye kısmını görünce diğer üyelerin sorduğu sorular gibi bir şey anlamıştır. Referans kişinin anlatmak istediği 'konum reddedilmedi ama yine de bana blok atıldı. Sistemde bir hata var.'
Çünkü büyük kitlelere hizmet ederken birbirine benzer çok fazla sorun görüldüğü için insanın gözünden kaçabiliyor bazı şeyler. Ticket üzerinden de 40 dakika geçmiş olunca;sorun çözüldü mü yani şimdiye sürenin bitmiş olması gerekiyor diye düşünmüştür. Hoş, bu da bir hata açıklama yapması gerekiyor ama sonuçta gönüllü olarak yapılan bir iş kimse kimeye para vermiyor hizmetten dolayı.

Yine de üyeye karşı tavır hiç hoş değil, kişi kim tanımıyorum hiç muhabettim bile yoktur ama eğer sorunlardan dolayı tahammülünüz bitmiş ise biraz ara vermenizi öneririm.

Genel olarak Technopat moderatörlerini de sevmiyorum. Bunu kendinizi savunma moduna almanız için söylemiyorum fakat ortalama olarak hiçbiri daha önce büyük bir forumda moderatörlük yapmadığı için, işi burada öğrenmeye başlıyorlar ve sonuç olarak bizler ceremesini çekiyoruz. Örnek olarak konu dışı kategorisinde adolf hitler haklı mıydı sizce diye konu açmıştım ama tartışmaya sebep olabilecek konular yasaktır denilerek engellendi.. O zaman bu forumdaki çoğu kategorinin silinmesi lazım. Forumların amacı tartışma değil mi?

En azından bir açıklama yapmışlar neden sildikleri hakkında, ona da şükür.

Destek sisteminde bilet oluştururken şöyle bir yazı sizi karşılıyor:
"Acil durumlar için rapor sistemini kullanın, ortalama bilet yanıtlama süresi 72 saattir."

Yani, bu kısım hızlı bir şekilde sorun çözmekten çok karşılıklı diyalog gerektiren konuları konuşmak için daha uygun. Bu durumda rapor sisteminin kullanılması daha doğru olurdu.

Ayrıca o bileti okuyan @Emre C hocamız cidden sabırlıymış, böyle bir üsluba karşın güzel bir ceza olmalıydı. Özellikle biletin alt kısımlarındaki yıldızla karakter sansürü uygulanmış olan zaten direkt Technopat Sosyal kurallarını ihlal ediyor. Destek isterken böyle üslup kullanarak yapılan tek şey haklı olsanız bile haksız duruma düşmek oluyor.

O değil de turuncurenkli forum bu iş için ağlanacak son yer. Sitede bir ara resmen moderatör yoktu. Sonradan gelenler de kafalarına göre ban atıyordu zaten azıcık rahatsız olunca kural sebep göstermeden.

Sitenin admininden cevap almışsın işte daha ne istiyorsun?

Ben burada moderatörlük bir durum göremiyorum açıkçası. İnsanlarla istediğiniz şekilde konuşup tepki gösterdikleri zaman mağdur edebiyatı yapmayı bırakmalısınız. Sen gidip karşındakine mahalle ağzıyla mesaj yazarsan kısıtlama alman gayet normal.

1 saat beklemeyle ortalığı velveleye verenler diğer platformların hepsinde anında canlı destek alıyor olmalı.

1 saat beklemeyle ortalığı velveleye verenler diğer platformların hepsinde anında canlı destek alıyor olmalı.

Bence fazlasıyla hızlı bile yanıt alınmış açıkçası. Bilet sisteminin de hızlandığını söylemeliyim son zamanlarda süpervizor kadrosuna yapılan eklemelerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…