Konu onaylamak çok uzun sürüyor mu? Çünkü bazen 20 dakika sonra onaylanan bile oluyor, yoksa moderatörlerin işi olduğu için mi onaylayamıyor? Sonuçta moderatörler de insan. İşlemci gibi saniye de milyonlarca işlem yapamaz.
Sadece ilgi istiyorsunuz gibi geldi. Konu mesajına göz atıyorlar, yanlış yok ise tek tık ile onaylıyorlar. Anlamak zor değil herhalde.
F2 ve F4 tuşları yapabilir.Sonuçta moderatörler de insan. İşlemci gibi saniye de milyonlarca işlem yapamaz.
Ben moderatörlere yük olmak istemiyorum bu yüzden yazım kurallarına uymaya dikkat ediyorum. İşleri çok zor cidden.Çok sık konu geldiği zamanlar oluyor. Moderatörler sadece konu onaylamıyor. Raporlara bakıyorlar, yeni üyelere bakıyorlar.
Normalde konuyu okursun, hata yoksa, başlığı uygunsa, kategorisi uygunsa ve genel olarak uygun bir konuysa onaylarsın.
Ama bazısı çıkıp cevap alamadığı için aynı konuyu tekrar açıyor. Bu yüzden ben 1000 mesaj altı kişilerin açtığı son konulara da bakıyordum mesela.
Kategori yanlış ise gider konuyu taşırsın. Başlık kötüyse daha uygun olduğunu düşündüğün bir şeyle değiştirirsin. İçerik kötüyse vay haline.
Çoğu zaman elle düzeltmek zaman alıyor. Tek sorun noktadan önce boşluk olmaması olsa neyse. Adam 750 kelimelik deneme yazmış. Tek paragrafa yazmış. Soru sorduğu yerlerde soru işareti kullanmak dışında kullandığı tek şey paragraf sonundaki nokta. Bu konuyu okuyup, anlayıp düzeltmek en az 5 dakika alır. Bu adamı mecbur daha az yoğun bir zamana sarkıtıyorsun. En azından ben öyle yapıyordum.
Yine kötü olan ama yazım denetiminin büyük çoğunlukla düzeltebileceği basit bir şey ise onu kullanıyorsun, çünkü zaman yok.
Ve çok daha fazlası... Senaryolar pratikte sonsuz.
He bir de güzel güzel (uygunsa/gerekiyorsa) ban atıyorsun o düzeltmelerden sonra.
F2 ve F4 tuşları yapabilir.
Yani konunuzda yazım denetimi kullanıldıysa bu çok büyük ihtimal sizin suçunuz.
2017-2019 yıllarındaki moderatörlük sürecimde abartısız açılan 10 konudan 6-7'si bu şekilde oluyordu. Paragrafları doğru yerde bölmek bile ekstra zaman alan bir işlem yoksa okuduğunuzdan bir şey anlamıyorsunuz. Ya da konuyu açan zeki arkadaş aynı cümleyi 7 kere yazmayı sevdiği için gereksiz olan 6'sını bulup silmek de ekstra bir zaman kaybı yaratıyordu.Adam 750 kelimelik deneme yazmış. Tek paragrafa yazmış. Soru sorduğu yerlerde soru işareti kullanmak dışında kullandığı tek şey paragraf sonundaki nokta.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.