Technopat Sosyal'in geldiği nokta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Troll mü bilmiyorum ama çok saçma konular var gerçekten hatta bir ara üyelik açmayacaktım bu konuları gördükçe sinirlerim zıplıyordu yaşı küçük arkadaşların uyarılması gerek.

Yazdığınız kelimelerin sonuna kadar katılıyorum. Eski form üyelerinin geneli aynı şekilde bu konudan muzdarip. Fakat teknoloji ile tanışma yaşı çok aşağı düştü. Bu bir yandan iyi, bir yandan kötü. Bizim karşılaştığımız ise kötü yanı. Konu dışı form'da çok saçma konular açılmaya başlandı. Eskiden de vardı fakat bu kadar değildi.

Çözüm basit;
  • TC Kimlik numarası ile doğrulanabilecek bir üyelik sistemi.
  • Üyelerin kefil olabileceği kefalet sistemi ile üyelik. (Örnek 1 yıllık üye 20 kefalet ile üyelik kazandırabilir vb.)
  • Sistemden süresiz ban cezası alacak üye kefil olduğu üye ile birlikte değerlendirilir.
  • Üyelik havuzu oluşturulması, buna göre isteğe bağlı üyelerin kefil olması ile yeni üyelerin kabul edilmesi...
Naçizane, moderasyon ekibine kısa bir ojt. @Recep Baltaş

Soru başlığına (daha önce hiç bu hususta uyarı ya da ceza almamış birine 'i7 10700F için xx liralık RAM önerisi' yazmak yerine i7 10700F için RAM önerisi' yazdığım için 1 saatlik luzümsuz ban atmak yerine daha farklı bir sistem geliştirilebilir.

Hiç rastlamadım hocam örnek verin nasıl konular?

Al buyur, eli bel altından yukarı çıkmayan tipin açtığı konu.

Bende bırakmayı düşünüyorum. O günü bekliyorum.

Çok saçma konular açılıyor bazen. Mesela patronu karşısında oturuyor. Gidip izin istemek yerine ''Patronum izin verir mi?'' diye konu açıyor. Saçma sapan çok fazla konu açılıyor hayret ediyorum insanlar bu soruları nasıl soruyor diye. Bir sorunum varsa başka yerlerde araştırmadan gelip burda konu açmıyorum. Son çare olarak gelip buraya soruyorum ki kirlilik oluşmasın. Bazı arkadaşlar ''Akşam ne yemeliyim?'' diye konu açacak utanmasa.

Ben artık foruma günlük 1 - 2 kere uğruyorum. Yaşı küçük olanlarda araştırma diye bir olgu yok. Başına ne gelirse yeni konu açıyor. Forum yönetimi sesini çıkartmıyor tabii, onlar için tık, başlık sayısı vs önemli tabii. Ama içi boş maalesef. Günlük hayatta her takıldığı, her yapamadığı, her sorun bellediği şey için başlık açıyorlar. Bir de bu yaptıklarını savunuyorlar. Öyle "armut piş ağzıma düş"e alışmışlar ki "Google'da niye ararmıyorsun?" diye sorunca da başlıyorlar, yanına 2 - 3 DC arkadaşını alıp, saldırılara. Zaten ülkede bir tane adı teknoloji ile ilgili olan ama çoluk çocuk forumu vardı. Technopat'ta ikincisi oldu. Cezbetmiyor artık beni, yönetimde iplemiyor. Verilen cezalar saçmalıktan başka bir şey değil. Yakında uğramayı da bırakırım. Mesaj düzenleme veya silme aktif olsa tüm mesajlarımı sileceğim aslında. Ama yok işte.

Yaş sınırı şart maalesef, en az 18 olmalı ve kimlik doğrulaması olmalı diye düşünüyorum.

TC Kimlik numarası ile doğrulanabilecek bir üyelik sistemi.
Yemez. Yese bile devletle uğraşmaya değmez.
Kaldı ki anne, baba hatta diğer akrabaların kimlik numaralarına ulaşmak hiç de zor değil. Herkesin cebinde şöyle en az 10 kimlik numarası var.
Üyelerin kefil olabileceği kefalet sistemi ile üyelik. (Örnek 1 yıllık üye 20 kefalet ile üyelik kazandırabilir vb.)
Çeşitli yerlerde yapıldığını biliyoruz. Çok aptalca geliyor. Kişisel olarak tanıdığım ve benden isteyen neredeyse herkese veririm. Ki bu da önüne gelenin üye olmasıyla kabaca eşdeğer.
Sistemden süresiz ban cezası alacak üye kefil olduğu üye ile birlikte değerlendirilir.
Çok saçma. Babanız suç işlediği için idam edilmeniz güzel fikirse kabul.
Üyelik havuzu oluşturulması, buna göre isteğe bağlı üyelerin kefil olması ile yeni üyelerin kabul edilmesi...
İkinciden farkı ne?
SEO'ya fazla takıyorlar maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…