Technopat-TN3 RX 6800 hazır sistem alınır mı?

teknopat_gorili

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450M Pro M2 - Ryzen 5 5600 - Phantom Spirit 120 SE - Nitro+ RX 7900XT - Ripjaws 2x16 GB - Exceria G2 1 TB - Supernova G3 650W - Maxima V20
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik-Elektronik Müh. Öğrencisi
Arkadaşlar i5-12400f - RX 6800 hazır sistemi almayı düşünüyorum. Fiyatı şu an 19K, yani çok makul geliyor. 3060 Ti, 3070 Ti yerine RX 6800 tercih etmemin sebebi ise VRAM'i. Bu kartlar için 8 GB VRAM'in özellikle uzun vadede yetersiz olduğunu düşünüyorum. RTX ve DLSS teknolojilerine de çok bir hevesim yok açıkçası. Saf güç anlamında da oyun testlerinde gördüğüm kadarıyla 3060 Ti ve 3070 Ti'dan daha iyi; 3080 ile ise yakın performans veriyor.

Şahsen hiçbir markanın fanboyluğunu yapmıyorum ve kimsenin de yapmasını istemiyorum. Açıkçası para verip satın aldığın bir şeyin milliyetçiliğini yapmak saçma geliyor. Bana da hem yazılım driver anlamında kafam rahat olsun hem de teknolojilerin tadını çıkarayım deyip RTX kartlara yönelmek mantıklı geliyor ama 8 GB VRAM ve bunun beraberinde getireceği FPS droplar da en az AMD'nin alnına yapışmış WattMan hataları kadar sinir bozucu olur diye düşünüyorum.

Özellikle güncel Radeon kart kullananlar benimle fikirlerini paylaşabilir mi? Güncel driverlar kullanıldığı müddetçe güncel oyunlarda hala sorun yaşanıyor mu? Mesela Recep, bu sistemin videosunda Spider-Man oynarken birkaç kez crash yediğini söylemişti. Bu sorun çözüldü mü?
 
Ben bu sistemi bakmadan alırdım anakartı çok iyi. RX 6700 XT ekran kartım var. RDR2, CS:GO, Valorant, God of War bunlar ultrada açılıyor ve hiç driver sorunu vermedi. Her oyunu denedim Ubisoft oyunlarınıda denedim sadece Uncharted'da oyundan atıyor ve şu an o oyuna giremiyorum. Onun dışında AMD kartlar asla kötü değil.

@Delusion komik mi anakartına çok iyi demem? Böyle fiyatlara 2 RAM slotlu anakart koydukları için kesinlikle bu anakart ondanda iyidir neticesinde yazdım mesajı.
 
6700 XT kullanıyorum, şu ana kadar oynadığın her oyunu Full ayarlarda ve 2K monitörle oynuyorum. Hiçbir frop yaşamadım. Tek bir sorun vardı onu da Windows 11 kaynaklı olduğunu anladık. Ve çözdük.

Ben şubat ayında 17.500 TL'ye ASUS marka olarak hazır sistem almıştım. Şu an imkanım olsa bununla onu takaslardım. Yerinde olsam durmazdım, alırdım.
 
6700 XT kullanıyorum, şu ana kadar oynadığın her oyunu Full ayarlarda ve 2K monitörle oynuyorum. Hiçbir frop yaşamadım. Tek bir sorun vardı onu da Windows 11 kaynaklı olduğunu anladık. Ve çözdük.

Ben şubat ayında 17.500 TL'ye ASUS marka olarak hazır sistem almıştım. Şu an imkanım olsa bununla onu takaslardım. Yerinde olsam durmazdım, alırdım.
Windows 10 a mı döndünüz hocam?
 
ben olsam m2'yi upgrade ederdim ya da sistemi bu şekilde alıp ek olarak başka bir m2 bulurdum. 500 gb günümüzde çok az. onun dışında fiyatıyla falan bakınca harika bir sistem, ürünler kaliteli. radeon konusuna gelirsek, rx 6800 çok çok iyi bir karttır kuşkun olmasın. bu dlss fsr rekabeti de bitti bitecek zaten. fsr 2.0 oldukça iyi, destekleyen oyun sayısı da arttıkça ilerisi için olumlu buluyorum ben.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı