Lise :/ Evet okul olmasa her türlü 30K alırım. Okuldan dolayı pek fazla yazılım işi alamıyorum. Yaş faktörü de olunca bazı insanların güvenmiyor, o da var.Üniversite mi hocam bölüm yazılım mı? Okul olmasa yani aylık 30k alırsınız.
Lise :/ evet okul olmasa her türlü 30k alırım. Okuldan dolayı pek fazla yazılım işi alamıyorum. Yaş faktörü de olunca bazı insanların güvenmiyor, o da var.
Hocam ortala aylık Total'de kaç kazanıyorsunuz ortalama değer verir misiniz kendi yaptığınız işlerle Total'de.
Üniversite düşünmüyorumÜniversite bitirseniz o zaman 40k filan.
Freelance işlerimde çok fazla değişkenlik oluyor. Birkaç firma için anlaşmam var. Özellikle data encryptionlar için tool yazdığım firmalardan gelir elde ediyorum. Bazen beklenmedik şekilde aşırı yüksek gelirler elde ettiğim zamanlar oluyor. Ortalamaya vurmak gerçekten zor. Freelancer.com sitesindeki gibi basit işler gibi olsa ortalama vermek kolay olurdu. Örnek vermem gerekirse 2019'da aldığım bir işten 3 aylık sözleşmem vardı. Sözleşme süresince encrypte edilen toplam verinin her 1 GB'si için 1000 dolar talep etmiştim. Bu süre zarfında 18000 dolar civarı elde etmiştim. Bazen tamamen gelirsiz olduğum durumlarda oluyor. 3-4 ay hiç iş almadığım zamanlar oldu. Ortalamaya dökmesi bu sebeple zor.
Üniversite düşünmüyorumona yoracağım kafayı mesleğe yoracağım. 
Ortalama 4500 dolar civarı o zaman hocam. Özellikle hangi dilleri kullanıyorsunuz hangi koda ilgi fazla.
Merak ettiğimden soruyorum. 25 üstü kitle çok fazla bulunduğundan sormak istedim mesleğinizi yazıp ne kadar maaş aldığınızı söyler misiniz? Yurt dışı ise yurt dışı diye belirtirse iyi olur.
Freelance işlerimde çok fazla değişkenlik oluyor. Birkaç firma için anlaşmam var. Özellikle data encryptionlar için tool yazdığım firmalardan gelir elde ediyorum. Bazen beklenmedik şekilde aşırı yüksek gelirler elde ettiğim zamanlar oluyor. Ortalamaya vurmak gerçekten zor. Freelancer.com sitesindeki gibi basit işler gibi olsa ortalama vermek kolay olurdu. Örnek vermem gerekirse 2019'da aldığım bir işten 3 aylık sözleşmem vardı. Sözleşme süresince encrypte edilen toplam verinin her 1 GB'si için 1000 dolar talep etmiştim. Bu süre zarfında 18000 dolar civarı elde etmiştim. Bazen tamamen gelirsiz olduğum durumlarda oluyor. 3-4 ay hiç iş almadığım zamanlar oldu. Ortalamaya dökmesi bu sebeple zor.
Hocam hangi sitelerde çalışıyorsunuz ve ne kadar zamanda bu yetkinliğe eriştiniz? Yazılım bilgisi olarak sormuyorum yani piyasaya girdikten ne kadar zaman sonra iş almaya başladınız?