Technopat Unlocker yazılımı virüslü mü?

floypui

Hectopat
Technopat'tan yazılım bölümünden unlocker isimli uygulamayı indirdim ve Kaspersky uyarı verdi sonrasında VirusTotal'de tarattım false positive olamayacak antivirüsler virüs olarak görüyor. Yazılım virüslü mü bakar mısınız? Bir de ZIP şeklindeydi dosya, açmadım sildim. Sistemime bir şey olmuş mudur?

Uyguluma bağlantısı paylaşır mısın? Virüstotal sonuçlarını atar mısın? Neye göre false positive veya değil diyorsunuz?

İndirme sunucusu güvenliyse ve sadece içerikte sorun varsa açmadığınız takdir de sisteminize bulaşmaz, tabi zero day yoksa, zero day açığı olan bir virüs de bu şekil de amatörce uygulamalara sızmaz. Sisteminizi taratın, anormal kullanımlar ve anlamsız http bağlantılar yoksa problem yoktur.

Bahsettiğiniz uygulamanın bağlantısını paylaşırsanız daha anlaşılır yardımcı olurum.

Şuanda telefondayım yazılımın bağlantısı bu VirusTotal'de bilgisayardan taratmıştım onu şuan paylaşamam ama buradan indirdim: Unlocker

Dosya kısmen virüslü değil, Kaspersky not-a-virus olarak işaretlemiş, lisanssız ve kaynağı belirsiz olan projeleri böyle işaretleyebiliyor, güvenilir olmayan reklam içeren yazılım olarak işaretliyor aslında, reklam kaynakları da güvenilir değilse direkt engelleyip bilgisayardan silebiliyor otomatik olarak.

"Kısmen virüslü değil" deme sebebim de, geliştiriciler. İnsanlar faydalansın diye yapılan projelerde bazen fahiş lisans ücretleri ödemek mantıksız olabiliyor, bu yüzden lisanslama ve şirketleşme yapılmıyor. (Madem lisans parası ödeyemiyorsun, uygulumaya niye reklam koyuyorsun derler adama.) Bu sebeb ile bazıları hem lisanssız uyguluma geliştirip hem de para kazanmak için reklam ekleyerek proje geliştiriyor.

Reklam konusu haricinde uygulamanın amacı yetki isteyen durumlarda silinemeyen dosyaları silmeyi amaçlıyor, başlı başına windows ve security kapsamına ihlal, bu yüzden de uyarı veriyor.

Zaten bunun daha iyi çözümleri var, bu şekil de güvensiz projeler indirmeyin. Geliştiricinin niyetini bilemezsin, geliştirici iyi niyetli bile olsa bu sefer projesinde kullandığı dış kaynaklara güvenemezsin.

Lisanssız, "merdiven altı" geliştirilen, güvenilir olmayan tool, uyguluma gibi şeyleri indirmemeniz daha doğru olur.

Kaspersky kaynağı: Virüs Olmayan Yazılım (Not-a-Virus): Ne anlama geliyor?

Paylaşan ve beğenen kişiler güvenilir oldukları için böyle bir program indirdim aslında. Sistemimde tam tarama da yaptım bir şey çıkmadı. Sorun yok mu diyorsunuz?

Paylaşan ve beğenen kişiler güvenilir oldukları için böyle bir program indirdim aslında. Sistemimde tam tarama da yaptım bir şey çıkmadı. Sorun yok mu diyorsunuz?
Yüzeysel olarak baktığımda virustotal sonuçlarına göre ciddi bir mesele yok, sebeblerini anlattım. Fakat proje tamamen temizdir diyebilmek için tamamen detaylı incelemek gerekir. İnsiyatif, risk size ait.

Yüzeysel olarak baktığımda VirusTotal sonuçlarına göre ciddi bir mesele yok, sebeblerini anlattım. Fakat proje tamamen temizdir diyebilmek için tamamen detaylı incelemek gerekir. İnisiyatif, risk size ait.

Yok hocam kullanmak için sormadım. Eskiden virüslere karşı abartı takıntım vardı şu an yok ama yinede biraz korkum var. Sistemimden kaldırdım Kaspersky tam taramada da bir şey bulamadı sizce bir şey olmuş mudur arka planda virüs falan var mıdır onu sordum tekrar indirmeyeceğim yani.

Yok hayır, dediğin gibi kaspersky birşey bulamadıysa ve gözüne çarpan anormallik de yoksa bir problem yoktur endişe etmene gerek yok. Zaten programı da çalıştırmamışsın, indirme ile virüs bulaşacak bir dosya değil rahat olabilirsin.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…