Technopat V2 sistem alınır mı?

Maksimum 35 bin TL bütçem. Kardesim icin alacagim.

Alınmaz. Bu fiyatlarda AM5 9060XT 16 GB var.

İşlemcinin 7500F yapılması lazım. Ve kasadaki PSU'nun sonradan değişmesi iyi olur.

Son düzenleme:

Maksimum 35 bin TL bütçem. Kardesim icin alacagim.

5060 Ti 16 GB olsaydı tadından yenmezdi ama 8 GB onun dışında M.2 Team diye bir markanın M.2 SSD'si hiç duymadım bu markayı yorum yapmayacağım. Anakart konusunda Colorful Battle modeli var bu modelde anakart soğutucusu yok bu biraz ısınmasını sağlar.
İşlemci olarak i5 12600KF almanız performans açısınan daha iyi 600 TL fazla vererek daha iyi bir işlemci alabilirsiniz.
i5 14.nesil bir işlemci var ama performans olarak 12600KF daha iyi ama sizin tercihiniz.
RAM olarak G.Skill RAM kullanılmış iyi bir RAM tekli 16 GB yanına zamanla ek olarak bir 16 GB alabilirsiniz.
İşlemci soğutucusu olarak kule tipi kullanmışlar bu yeterli olur mu pek emin olamadım ama tek fanlı yerine 2 ya da 3 fanlı olabilirdi.
Bunlar dışında başka bir sorun yok.

5060 Ti 16 GB olsaydı tadından yenmezdi ama 8 GB onun dışında M.2 Team diye bir markanın M.2 SSD'si hiç duymadım bu markayı yorum yapmayacağım. Anakart konusunda Colorful Battle modeli var bu modelde anakart soğutucusu yok bu biraz ısınmasını sağlar.
İşlemci olarak i5 12600KF almanız performans açısınan daha iyi 600 TL fazla vererek daha iyi bir işlemci alabilirsiniz.
i5 14.nesil bir işlemci var ama performans olarak 12600KF daha iyi ama sizin tercihiniz.
RAM olarak G.Skill RAM kullanılmış iyi bir RAM tekli 16 GB yanına zamanla ek olarak bir 16 GB alabilirsiniz.
İşlemci soğutucusu olarak kule tipi kullanmışlar bu yeterli olur mu pek emin olamadım ama tek fanlı yerine 2 ya da 3 fanlı olabilirdi.
Bunlar dışında başka bir sorun yok.
PSU berbat. Nasıl başka sorun yok?

Kusura bakmayın hocam kasaya ve PSU bakmayı unutmuşum 😇
Bana göre kasa ve PSU ayrı ayrı alınması gerek bu ikisi beraberinde satılan kasaların PSU'su hep berbat ve pahalı oluyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

Hayır. Berbat olmuyor.

1753026026644.png

Bundaki PSU güzel.

Alınmaz. Bu fiyatlarda AM5 9060XT 16 GB var.

İşlemcinin 7500F yapılması lazım. Ve kasadaki PSU'nun sonradan değişmesi iyi olur.
Islemciyi 7500F yaptigimda fiyat 2.5k oynuyor. Ek olarak stok sogutucu var. Onu da daha sonrasinda degistirecek olsam, PSU'da degisecek dedigimde falan sistem 40k'ya yaklasiyor. Taksitle almayacagim icin bu tarz oynamalar kolay degil suan icin.

Maksimum butce 35k yazmistim;
Maksimum 35 bin TL butcem. Kardesim icin alacagim.

5060 Ti’ın 8 GB versiyonu var, alınmaz. +3K ekleyerek 16 GB versiyonunu seçin ve kasayı mümkünse değişirseniz çok iyi olur.
Yani 5060Ti'i uzun yillar kullansin diye almiyorum aslinda. Suan butce buna yetiyor diye 5060/5060Ti seviyesi sistemlere bakiyorum. Ileride butcem oldukca, ekran karti vs yukseltmek o kadar zor olmaz diye dusunuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı