Technopat videolarında farklı markalara neden yer verilmiyor?

Bkz TUF Dash F15 incelemesi. Sponsorlu video, laptopta ışık sızması var diyorum. Türkçe konuşuyorum ve herkes anlıyor diye umuyorum videoda. Daha farklı bir ifade biçimi varsa belirtin, bilelim...

Güzel diyorsunuz ama izlediğim birçok monitör incelemeleriniz eleştirdiğim noktanın haklılığı savunuyor. İncelemeleriniz güzel, lakin özellikle monitör incelemelerinde sızma testlerinizin eksik olduğu görüyorum ve bu alanı ihmal etmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Sızma üründen ürüne değişir, kabul ediyorum. Lakin incelenecek bir ürünün piyasa araştırması, formlardaki konuları, şikayet oranları dikkate alınarak sunum hazırlanırsa az çok faydalı veriler çıkacağına inanıyorum.
Bu incelemede kısa bir süre değinilmiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlarda ise değinilmemiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hepsini hatırlamıyorum, hatırladıklarıma dayanarak yazdım. Gerçi bunlarda Türkçe sunulmuş ama bir şekilde bu testler ihmal edilmiş.

(Tüketicilerin çoğu bu kusurlardan haberdar değil, bir kısmı çaresizlikten kabulleniyor, bir kısmı inatla eski monitörünü bunlardan dolayı kullanmaya devam ediyor. Açıkçası monitör almaktan korkar hale geldik. Üreticiler kar değerlerini düşürmemek adına kalite kontrollere gereken önemi vermiyor, zamanında ASUS ROG Swift PG 279Q modelinde bomba sızmaları görüyorduk. İşin en enteresan yanı bazı kullanıcıların monitöre içten yaptığı bazı yalıtımlarla bunu ciddi oranda engellenebilecek olduğunu görmüş olmamızdı. Koskoca firmalar bunu düşünememiş miydi? Bu 6 yıl öncesinin mevzu, lakin halen benzer sıkıntıları yine görüyoruz. Yaptıkları şey boyamak, ışıklandırmak; birçok kişinin belki de ulaşamayacağı aşırı yüksek Hz'leri vermek; genel kullanım üstündeki büyüklükte monitörler üretmek; genel kullanım dışındaki çapta kavisli (her editör kavisin güzelliğinden bahsediyor, birçoğu bunun sızma problemini arttıracağı söylemiyor) ürünler sunmak...Piksel hataları, devam ediyor; sızma sorunları, devam ediyor. 5 yıl önce Acer XB 271HU aldım, 5 denemenin 4'ünde sızma, ölü piksel, Glow ile karşılaştım. Aradan 5 yıl geçtikten sonra Samsung Odyssey G7 aldım, 4 denemenin 4'ünde çok belli ışık sızması, 2'sinde ölü pikselle karşılaştım. Arkadaş da 4 deneme yaptı 4'ünde ölü piksel çıktı. Durum böyle olunca heyecanlanmamız kursağımızda kalıyor.

Neden bunları yazdım? Bizlerin 240-280-360 Hz'lerden; 1500- 1000 R kavisten, USB girişli monitörden, kulaklık tutama saplı monitörlerden vs daha çok Direct LED'leden, Mini LED'lerden, FALD'tan, standart özellikte OLED monitörlerden bahsetmemiz, konuşmamış gerek. En çok da sizin gibi geniş kitleye hitap eden teknoloji kanallarının bunu dile getirmesi gerek, anca o zaman belki bir şeyler için iyileştirme hareketi başlarda bundan bir 5-6 yıl sonrada aynı şeyleri konuşmayız.

Bir takipçiniz olarak bu gibi alanlarda daha hassas olmanızı istiyorum, bekliyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu forumda dolaşan insanların sanıyorum ki birçoğu dh, da, sdn gibi forumlar ve Sitelerde'de takılıyorlardır. YouTube üzerinde de bol bol video izlediklerini düşünüyorum.

Eğer izlemediyseniz ben anlatayım. Amerika'da yaşayan Iphonedo'nun hem Türkçe hem İngilizce olmak üzere iki ayrı kanalı var, Türkçe kanalı abone sayısı olarak çok daha yüksek olmasına rağmen çok daha düşük abone ve izlenme sayısına sahip İngilizce kanalından kazandığı para kendi deyimi ile deve ile kulak arasındaki fark kadar büyük. Ayrıca yurt dışında yine Recep Baltaş'ın söylediği gibi sponsorluklar ve gelirler daha yüksek, shiftdelete.net birçok ürün inceleme donanımı gümrükte kalıyor veya kendilerine hiç gelmiyor diye Amerika'da ofis açıyor.

Arkadaşlar bu yapılanlar boşuna yapılmıyor maalesef bizim ülkemizin editörleri yabancı meslektaşları ile hem maddi gelir olarak hem de sponsor anlaşmaları yönünden dezavantajlılar.

Birçok eleştiriyi yapmadan önce bunları düşünerek yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…