O kadar çok yazım hatasından ceza yedim ki konu açıp sorularımı bile soramıyorum. Çok fazla 1 ve 2 gün cezası yedim. En son 14 günlük ceza yedim hatırladığım kadarıyla. Ama nerede yanlış yazdığımı anlayamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Önceki hatalarınızı kontrol etmedim, bu konudakilere bakalım.
O kadar çok yazım hatasından ceza yedimki konu açıp sorularımı bile soramıyorum. Çok fazla 1 ve 2 gün cezası yedim. En son 14 günlük ceza yedim hatırladığım kadarıyla. Ama nerede yanlış yazdığımı anlayamıyorum. Yardımcı olurmusunuz?
"yedimki" > "yedim ki" olmalı. -ki ekinin kullanımı burada ayrı olmalı. Evvelki, dünkü kelimelerindeki gibi birleşik yazılmamalı. Kullanıldığı anlam farklı çünkü.
"olurmusunuz" > "olur musunuz" olmalı. -mı -mu gibi soru ekleri daima ayrı yazılır. "-mısınız" gibi soru ekleri parçalanmaz, "Bir bardak su alır mısınız?" şeklinde yazılır.
Bu kurallar sayesinde Sosyal güzel hale geliyor. Kural olmadığı yerde disiplin olmaz. Uyarı almamak için soru sormaktan ya da konu açmaktan kaçmaya gerek yok. Yüzlerce, binlerce mesajı olup yıllardır uyarı almayan üyeler de var. Aynı başarıya her üyenin ulaşabileceğini biliyoruz. Herkes öğrenebilir. İyi Sosyal'ler dilerim.