Technopat'a neden saldırı yapılıyor?

Hiçbir sebebi yok, tamamen test platforumu olarak kullanılıyor. Buna @Ali Güngör hocamın başarısız saldırı koruma teknikleri de cabası oluyor maalesef.
 

Şunu açıklığa kavuşturalım. Techolay'a giden kişiler tamamen buradan da kendileri ayrıldılar sonra orada konu açıp Technopat'ın adını lekeleyenler de oldu. Recep Baltaş'ın moderatörü eziklediği gibi. Şimdi eski mevzuları açmak istemiyorum ama durum böyle. Orada ki insanlar burayı bayağı bir kötüledi.
 
Sunucuları taşıdık, sayısını artırdık, firewall koruma seviyemizi yükselttik milyon lirayı aştı buradaki harcama zaten. Şimdi taşıma sonrası birikmiş bir ton sorun olduğu ortaya çıktı.

Ek bir ekip ile anlaştık şimdi, onlar saldırılara karşı yeni önlemler alıyorlar.

Bir kısmında rakipler olabilir, biz düşersek onlar internette öne çıkabilirler tarzı bir hesap mümkün. Diğer yandan yıllar içerisinde çok yasaklanan, ceza alan oldu.

İzinsiz reklam yapmaya çalışıp engellenenler de var. Hatta bir iki tanesinin başka forumdaki hesabını buldum, gidip "Noktadan virgülden ban yedim" yazmış, ama burada millete küfür etmiş, ya da izinsiz reklam yapmış çıktı
 

Eskisi gibi artık çökmüyor Ali bey, site gayet hızlı ve stabil çalışıyor eskisi gibi çok sık değil. Arada bir yavaşlık oluyor ama o kadar da olsun.
 

Hocam sizinle tartışmak gibi olmasın ama basit saldırıları bile (saniyede 2krps aşmayacak belki bile) durduramıyorken milyon liralık masraflık bir şey yok ortada ki sunucuları taşımakta mesele değil. Meselenin proxy katmanda engellenmesi lazımdı ama saçma bir girişim olmuş bence. Zamanında saniyede 1M Rps'lerı bulan ve spooflu IP'lerden gelen saldırıları basit Cloudflare kuralları ile durdurabiliyorken. (Cloudflare Pro olmadan, olursa zaten otomatik kendisi her türlü saldırıyı dururuyor. Yasa dışı DDoS sağlayıcılarıyla test ettim)
Buna bir örnek olarak.



Bu konuda geç değilse yoldan dönülmesi taraftarıyım.
 
Şöyle ki sitenin aylık 29 ila 36 milyon sayfa görüntülenmesi ve 11 milyon ziyaretçisi var. Donanımhaber haricinde herhangi bir sitenin böyle bir trafiği yok. Site büyümeye de devam ediyor.

Ufak test saldırıları 300.000 ya da bir şirketin, üniversitenin ya da kamunun sistemlerini izinsiz saldırıda kullanan saldırgan varsa 1-2 milyon olarak hep var zaten. Bunları da şikayet ediyoruz, öyle test mest burası test tahtası değil, siber suç bunlar sonuçta, sadece Türkiye'de de değil, yurtdışında da suç. Siteye izinsiz yasadışı materyal yükleyip kapattırmak isteyen de oluyor, hukuken önlem alıyoruz.

Bu dediğim büyük saldırıların bazıları ülke genelinde etkili çapta, Technopat'ı da herhalde ratingi çok diye hedefliyorlar. Ancak arada nefret saldırıları da çok.

Ama gurur yapmayayım, bir ton eksiğimiz, hatamız, açığımız var, arada yamasak da olmaya da devam edecek gibi görünüyor zira sistem büyük, zaman ve kaynak kısıtlı
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…