Technopat'ın Ubuntu Kurulum Videosu Kötü

Kötü yaptığın rehber vardı da ben mi görmedim abi?

Linux'ta işler değişiyor.

Evet bu benim de başıma geldi, masaüstü bilgisayarda. Bu nedenle artık Linux kuracağım hariç tüm diskleri çıkartarak kurulum yapıyorum, daha iyi ve güvenli oluyor. Tüm Linux dosyaları da tek bir diskte kalıyor, Windows EFI'sine karışmıyor.

Ben de bir rehber yazıyorum anasayfa için, kendi isteğimle. Bakalım, beğenirler mi, taşa mı tutarlar...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O yüzden önerim şu ki Linux'a uygun bir bilgisayar ile bu videolar çekilsin. Zor bir şey değil bunu bulmak ya da uygun hale getirilsin.

O yüzden önerim şu ki Linux'a uygun bir bilgisayar ile bu videolar çekilsin.

2 sene önce çekilmiş, bence yorumlardaki kadar sert eleştirmek doğru değil. Güncel ve güzel bir rehber ile tekrardan yayınlayacaklarını düşünüyorum.

Hani yorumlar bana fazla geldi, "Kaç para aldınız Microsoft'tan" diyenler bile var.

Artık giriştik bir maceraya. Çok da önemli değil taşa tutarlarsa... Şurada paylaştığım 3 Linux konusuyla bile birçok kişinin Linux denemesi yaptığını gördüm. Maksat bu aslında. Yoksa Linux derya deniz, kendi ayaklarının üstünde durmasını öğrenmen gerekiyor, Google'da doğru şeyi aramayı bilmek bile önemli.

Ben yine de, 2 sene öncesine göre özellikle Ubuntu tabanlı dağıtımların değiştiğini düşünüyorum. Artık bazı temel donanım ve özellikleri aynı Windows gibi native olarak destekliyorlar. Mesela Kubuntu'da deneyimim bu yönde oldu ve bu nedenle buraya gelip konularını açtım.

Burada, özellikle pandemiyle beraber Linux üzerine güzel bir kitle oluştu. Biraz da onlar için.

Hani yorumlar bana fazla geldi, "Kaç para aldınız Microsoft'tan" diyenler bile var.
Evet, dediğiniz gibi bir çoğu abartı.
Lakin video rehber değil de kısa bir göz atma yahut Ubuntu deneme videosu gibi olmuş.
Sorun ile karşılaşacak insanlar veya merakını gidermek isteyen kişiler izleyecek olsa pek bir faydası olmayacak gibi bir video.
Bu çalışmıyor, şu çalışmadı vesaire yerine çözüm için bir kaç yol sunulsa, izlemesi gereken yollar söylense çok daha iyi olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…