Arkadaşlar Technopat güzel hoş bir forum, ben de çok yararlanıyorum ve katkı sunmaya çalışıyorum. Ama zaten her konu adminler tarafından incelenmesine rağmen niye tamamen aynı, çok basitçe forumda bulunabilecek cevapları olan sorular bile sürekli sürekli açılıyor?
Eskiden hifi ile ilgili bir foruma üyeydim ve orada konu açmak admin kontrolüne bağlı olmamasına rağmen benzer konular açınca forum üyelerinden uyarı geldiği için zamanla önce forumda aratırdık bulamazsak konu açardık.
İlk Technopat'a girdiğimde de böyle yapmaya çalışıyordum ama zamanla ben de o alışkanlığı kaybettim. Şimdi neredeyse hiç araştırmadan ben de direk sorup geçiyorum.
Birçok kişi bazen konularda uyarsa bile aynı sorular günde 3-5 kere açılmaya başladı.
Mesela "Gamepass 5 TL bitti mi" "Xbox Gamepass 159 TL Görünüyor" vs vs
Ya da "şu oyun alınır mı, o alınır mı bu alınır mı gibi sorular." Hadi onlar eğer daha önce açılan konu eskiyse zamanla yeni bir cevaba ihtiyaç duyabilecek sorular olabilir ama onlarda da çok yakın zamanlı ve sık sık aynı soruları görebiliyoruz.
Herneyse meramımı anlatabildim mi bilmiyorum.
Bir de öneri yapayım naçizane adminlere ihtiyaç bırakmadan eğer bir konu başlığındaki belli sayıda kelime aynıysa mesela sistem konu açmaya izin vermesin ve o başlıkları içeren konuları sıralayıp, "Aşağıdaki konuları okumanıza rağmen aradığınız cevabı bulamadığınızı onaylıyor musunuz?" Gibi bir kutucuk işaretlemeyi şart koşsun.
Kutucuğu işaretleyip konu açıldıktan sonra Admin onaylasın (ya da admin onaylamadan direk yayına alınsın).
Konu yayınlanınca da kullanıcılara raporlama bölümünde "cevabı olan soru", ya da "tekrar soru" gibi bir raporlama imkanı sunulsun.
Ve tekrar olarak girilen sorunun cevabının hangi konuda cevaplandığını gösteren linki raporlayan kişiden koyması istensin.
Admin bu raporu inceleyip raporun doğru olarak açıldığını görürse tekrar konu açan kişiye ceza puanı versin ya da süre cezası vs versin. Belli sayıda tekrar ederse de daha farklı bir yaptırım uygulansın mesela şu kadar süre konu açamama cezası gibi.