Technopat'ta aynı konuların tekrar açılması neden engellenmiyor?

chaturanga

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Technopat güzel hoş bir forum, ben de çok yararlanıyorum ve katkı sunmaya çalışıyorum. Ama zaten her konu adminler tarafından incelenmesine rağmen niye tamamen aynı, çok basitçe forumda bulunabilecek cevapları olan sorular bile sürekli sürekli açılıyor?

Eskiden hifi ile ilgili bir foruma üyeydim ve orada konu açmak admin kontrolüne bağlı olmamasına rağmen benzer konular açınca forum üyelerinden uyarı geldiği için zamanla önce forumda aratırdık bulamazsak konu açardık.

İlk Technopat'a girdiğimde de böyle yapmaya çalışıyordum ama zamanla ben de o alışkanlığı kaybettim. Şimdi neredeyse hiç araştırmadan ben de direk sorup geçiyorum.

Birçok kişi bazen konularda uyarsa bile aynı sorular günde 3-5 kere açılmaya başladı.

Mesela "Gamepass 5 TL bitti mi" "Xbox Gamepass 159 TL Görünüyor" vs vs

Ya da "şu oyun alınır mı, o alınır mı bu alınır mı gibi sorular." Hadi onlar eğer daha önce açılan konu eskiyse zamanla yeni bir cevaba ihtiyaç duyabilecek sorular olabilir ama onlarda da çok yakın zamanlı ve sık sık aynı soruları görebiliyoruz.

Herneyse meramımı anlatabildim mi bilmiyorum.

Bir de öneri yapayım naçizane adminlere ihtiyaç bırakmadan eğer bir konu başlığındaki belli sayıda kelime aynıysa mesela sistem konu açmaya izin vermesin ve o başlıkları içeren konuları sıralayıp, "Aşağıdaki konuları okumanıza rağmen aradığınız cevabı bulamadığınızı onaylıyor musunuz?" Gibi bir kutucuk işaretlemeyi şart koşsun.

Kutucuğu işaretleyip konu açıldıktan sonra Admin onaylasın (ya da admin onaylamadan direk yayına alınsın).

Konu yayınlanınca da kullanıcılara raporlama bölümünde "cevabı olan soru", ya da "tekrar soru" gibi bir raporlama imkanı sunulsun.

Ve tekrar olarak girilen sorunun cevabının hangi konuda cevaplandığını gösteren linki raporlayan kişiden koyması istensin.

Admin bu raporu inceleyip raporun doğru olarak açıldığını görürse tekrar konu açan kişiye ceza puanı versin ya da süre cezası vs versin. Belli sayıda tekrar ederse de daha farklı bir yaptırım uygulansın mesela şu kadar süre konu açamama cezası gibi.

Böyle olması çok saçma olur benim görüşüm çünkü önceki konu çözülmemiş çıkıyor, hiç cevap vermeyen veya saçma cevaplar veren yada atıyorum anakart 1 uzun 2 kısa ses veriyor diyor ama diğer konulardakinden farklı bir arıza çıkıyor gibi. Ayrıca şuanda aynı kişinin aynı konuyu 2 ve daha çok kez açması yasak bu yasak yeterli bence.

Önceki konunun çözülmemiş çıkması halinde bir yaptırım olmayacak ki konuyu açan kişiye. Yazdıklarımı dikkatli okursanız cevaplanmayan sorulardan bahsetmiyorum, forumda cevabı zaten olan sorulardan bahsediyorum.

Bazen çözülen konularda da konu sahibi çözüm işaretlemesi yapmıyor yada yapılan çözüm işaretlemesi diğer bir kişinin çözümü olmuyor.

Bazen çözülen konularda da konu sahibi çözüm işaretlemesi yapmıyor yada yapılan çözüm işaretlemesi diğer bir kişinin çözümü olmuyor.

Hocam ben bazen öyle bazen böyle olanlardan bahsetmiyorum. Tekrar yazıyorum. ÇÖZÜMÜ, CEVABI ZATEN FORUMDA OLAN sorulardan bahsediyorum bunu bana tekrar yazdırmayın lütfen.

Bu arada illa "çözüm" olarak işaretlenmesi de gerekmiyor. Forumda çözüm olarak işaretli olmayan ama aradığınız cevabı içeren tonla konu var.

Hocam ben bazen öyle bazen böyle olanlardan bahsetmiyorum. Tekrar yazıyorum. ÇÖZÜMÜ, CEVABI ZATEN FORUMDA OLAN sorulardan bahsediyorum bunu bana tekrar yazdırmayın lütfen.
Hocam siz beni anlamadınız galiba, mesela bir arkadaş konu açıyor anakartımdan 1 uzun 2 kısa ses geliyor diye çoğu arkadaş ekran kartı arızası diyor o arkadaşa çözüm oluyor ancak başka bir arkadaş o konuya bakıyor denileni yapıyor ama çözüm olmuyor bu arkadaş konu açar ise yine ekran kartı derler ise arkadaşın denedim olmadı deme şansı var, ama şu dediğinizde haklısınız, aynı çözüm yolu ile tekrar tekrar konu açmanın bir manası yok ancak adminler nerden bilecek bu buna çözüm olacak diğerine olmayacak diye? Ancak aynı çözüm yolu tavsiye edilirse faydalı olursa admin buna bir ceza verebilir.

Hocam anlıyorum dediğinizi ama dediğinizin benim tavsiyemle ve yakındığım şeyle ilgisi yok. Mesajımı okuduysanız süreç şöyle işlesin diyorum:

- Konu açılınca, sorunun cevabının herhangi bir konuda olduğunu düşünen forumdaşlar konuyu "tekrar konu" diye raporlayacak,

- Bununla yetinmeyecek hangi konuda sorunun cevabının olduğunu link vererek paylaşacak

- Admin raporu kontrol ederken o linke de bakacak ve gerçekten sorunun cevabı mı değil mi admin karar verecek.

Konu açılmadan önce vermek saçma olur ama konu çözüm işaretlendikten sonra konunun aynı çözümü varsa dediğiniz gibi mantıklı bencede. Ama maalesef normal bizim yanlış bilgi veya yazım yanlışı raporlarımıza bile 2-3 saat sonra bile bakılabiliyoken her çözüm konusunu açıp araştırma yapabileceklerini pek zannetmiyorum ama yaparlarsa konu kalabalığı kalkmış olur güzel bir sistem getirmiş olurlar.

@chaturanga sizi çok iyi anlıyorum, bana göre çok haklısınız. Bu daha önce de dile getirildi fakat böyle olması uygun görülüyor.

A firması güvenilir mi? Sorusu ile 50 tane konu var. 150 cevap "evet güvenilir" şeklinde.

Hocam her konuyu açarken adminler inceliyor zaten, her raporu da inceliyorlar zaten hangi tür rapor olursa olsun onlara düşüyor neticede.

Bence zamanla konu açan kişiler daha dikkatli davranacağı için ceza alma endişesiyle tekrar konular doğal olarak azalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…