Technopat'ta bilen kişi sayısı neden bu kadar azaldı?

Technopat evimiz, Recep Baltaş babamız gibi yürümüyor işler. Hayatın forumdan ibaret olmadığını biliyorlar ki girmiyorlar artık.
Buradaki birçok üyenin bu kadar aktif olmasının sebebi hayatlarının azımsanmayacak bir kısmını foruma adamaları halbuki bir zaman sonra pişmanlık duyulacak. Forum ile ilgili olmasa da, ortaokul ve lise zamanlarımı bilgisayar ekranına kilitlenmiş bir halde geçirdiğim için bin pişmanım. Yıllar yıllar sonra, hayatımı yeni yeni düzene soktum diyebilirim. Yaş 23!

Bir başka detay da şu: Eskiden yaş ortalaması yüksek olduğu için bilen kişi olarak kabul edilen üyelerin de yaşı büyük oluyordu haliyle. Çoğu eğitim veya iş hayatı dolayısıyla aktif olmuyordur, olamıyordur.

Yaş ortalaması düşük, olahan bir durum.
Hayat internetten ibaret değil, yeri geliyor her şeye sıfırdan başlaman gerekiyor.

Forum boş zamanlarınızı geçirebileceğin bir yer. Hayatını geçireceğin bir yer değil. Bir iş , bir aktivite veya birisini bulunca o boş zamanları onlar dolduruyor. Bu yüzden foruma girmeyen kişiler var. Çoğu kişi bilmediği şeylerde çok keskin ve emin konuşuyor. Ben şöyle yapıyorum ; bildiğim ama kesin olmadığım bir konu varsa "galiba , olabilir , büyük ihtimalle" gibi ihtimal bulunan mesajlar atıyorum. Eğer konu hakkında bilgim yoksa sadece okuyorum. Başka bir uğraş bulunca ben de çok girmem. Girerimde eskisi gibi girmem.

Forumda çok az vakit geçirdim ama gördüğüm kadarıyla aynı konular çok fazla açılıyor. Misal "iPhone 7 alınır mı?" forumda art arda açılan 10000TL sistem önerisi veya "Turbox alınır mı?" gibi konular hem çok açılıyor hemde çok mesaj alıyor. 3-5 kişi anlatsa durumu tamam da, gidip herkes aynı kelimeleri kullanarak konuyu hep önde tutuyor ve bakıyorum ki daha acil konular hep mesajsız kalıyor. Bilgili kullanıcılar pek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…