Technopat'ta her zaman son Windows sürümünün önerilmesi

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 11'in sızmasından sonra Technopat, Windows 11 kategorisini açtı ve insanlar şimdiden yazmaya başladı. Fakat şöyle bir şey fark ettim.

Daha önceden Windows 10 kategorisinin açıklaması "Gelmiş geçmiş en iyi, en kullanışlı Windows ile tanışın!" idi. Fakat şimdi bu açıklama Windows 11 kategorisine taşınmış. Windows 10 kategorisinin şu anki açıklaması ise "2025 yılında desteği sona erecek olan, mazideki işletim sistemi." oldu.

Bunu merak ettiğim için Wayback Machine'den eski Technopat Sosyal ve Technopat Forum kayıtlarına baktım ve şunu gördüm;

Windows 8 çıktıktan kısa bir süre sonra Windows 8 kategorisinin açıklaması "Gelmiş geçmiş en iyi, en kullanışlı Windows ile tanışın!" olmuş. Sonra ise Windows 8.1 çıkınca Windows 8 kategorisinin ismi değişmiş. Windows 10 çıktığında ise bahsettiğim açıklama Windows 10 kategorisine taşınmış, şimdi de Windows 11 kategorisine taşındı.

Yani Technopat her zaman en son Windows sürümünü öneriyor. Peki bunun nedeni nedir?

Önermiyor. Konu sahibinin sistemi eskiyse Windows 8.1 öneriyoruz, yeniyse ve SSD bulunuyorsa Windows 10 öneriyoruz. Şu anda sosyaldeki neredeyse hiç kimse daha tanıtılmayan Windows 11'i önermiyor.
Benim asıl takıldığım nokta kategori açıklamaları. Her yeni Windows sürümü gelmiş geçmiş en iyi ve en kullanışlı Windows sürümü oluyor nedense.

Her yeni Windows sürümü gelmiş geçmiş en iyi ve en kullanışlı Windows sürümü oluyor nedense.

Hocam çünkü öyle oluyor, şu anda Windows 10 mu daha kullanışlı yoksa Windows 7 mi? Birçok özellik bakımından Windows 10 daha kullanışlı ve zaten Windows 7 güncelleme almıyor bile.

Benim asıl takıldığım nokta kategori açıklamaları. Her yeni Windows sürümü gelmiş geçmiş en iyi ve en kullanışlı Windows sürümü oluyor nedense.
2015 model araba mı daha iyi olur yoksa 2021 model araba mı? Bütün mesele bu.

Daha çıkmadı fakat çıkınca Windows 11 en iyi sürüm olacak. Üstüne koyarak geliştiriyorlar.
O zaman neden bazı insanlar hala Windows 7 kullanmaya devam ediyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…