Technopat'ta staj yapılabilir mi?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Technopat'ta staj yapılabiliyor mu? Yapılabiliyorsa başvuru süreci nasıl ilerliyor? Bunun hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bunu sorma sebebim 2.sınıftan itibaren zorunlu stajımızın olması. Yapabiliyorken Technopat gibi büyük bir yerde staj yapmayı çok isterim.

Recep Baltaş'ın eski konudan şöyle bir yorumu varmış:

Kendisi yönetimden ayrıldığı için durum değişmiş olabilir. Ali hocamıza da soralım cevapsız kalmaması için. @Ali Güngör

Staj türüne göre değişiyor arkadaşlar, mümkün ama kısıtlı mümkün. Son anda gelen dosyalar doğrudan red alıyor, niyetlenir niyetlenmez okulunuzdan staj şartlarını öğrenip bize bunları ileterek sormanız gerekiyor. Zira bazı stajlarda ustalık belgesi şartı var bizde olan olmayan belgelere göre yasal mı diye bakıyor hukuk ve muhasebe. Bir de özgeçmişinize ve ofiste o esnada yer ve zaman var mı buna bakıyoruz.

Aradığım cevap tam olarak buydu Ali hocam. Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim
Dönem sonuna doğru bu konu hakkında gereken evrak ve bilgileri tarafınıza ileteceğim.

İlginç ve güzel bir soru aslında. Daha önce hiç aklıma gelmemişti bu. Technopat'ta staj imkanı bu alana ilgili kişiler tarafından çok büyük ilgi görür. Hem Technopat için de faydalı olur diye düşünüyorum.
Zira bazı stajlarda ustalık belgesi şartı var
Ustalıktan kastınız ne bilmiyorum ama evet her okulun ya da bölümün kendine göre staj kuralları var. Örneğin bilgisayar mühendisliği okuyan birisi Elektronik üzerine çalışan bir şirkette de staj yapabilir ama orada en az 1 tane Bilgisayar Mühendisi olması gerekiyor. Bunun gibi kurallar var.

Staj yapacak kişi okulundan bu bilgileri öğrenmeli ve Technopat'a aktarmalı. Ama insan kaynakları olmadığı için belki göndereceğiniz evrak bile uzun diye okunmaz ve reddedilir. @Ali Güngör yanlış anlamayın esprisine dedim ama hayatın gerçeği bu oluyor genelde. Okursanız sevinirim. Saygılar.

Bazı stajlar için staj veren kişinin diploma türü, bazısı için de ustalık sertifikası ya da eğitim verebilir belgesi olması gerekiyormuş. Eski ofiste yer yoktu stajyer alacak, sonra genişleyince ilk stajyerleri ağırladık. İkinci ve üçüncü stajyerlerden bazıları zaten çalışma arkadaşımız olarak kaldı ekipte. Kadrolar doldu. İş yapmak yerine stajyer eğitmek de vakit harcamak demek o yüzden parası değil de zaman maliyeti var bunun, yine de pırıl pırıl insanlarla tanışmak ve öğrendiklerimizi paylaşmak güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…