Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence artık şu yıldan sonra kimseyi yargılamamak lazım korsan oynuyor diye. Elbette ki herkes ucuz oyun alıp kütüphanede görmek ister ama oyunlar 1000TL bandında çıkış yaptıkça kimsenin gücü yetmez.

Azcık lakırdı yapayım, genç arkadaşlara;

-Korsan'a destek olmak Türk Yasalarına göre suçtur. Technopat'da bir gün ofislerinin kapısında savcılıtan bir zarf görmemek için korsana destek veremez, vermez.
-Siz fakir bir ülkenin fakir bir genci olduğunuz için "korsanı / hırsızlığı" legalize edemezsiniz. "O oyuna o kadar verili mi?" "1-2 saat oynayacağım o kadar" "Öğrenciyim param yok" birer bahane değildir.
-Şanlısınız ben öğrenci olduğumda "ücretsiz oyun platformaları, Epic Game, Game Pass" yoktu. Her çıkan oyunu oynamak durumunda değilsiniz. Kolay ulaşabiliyor olmanız, onun bir suç unsuru olduğu gerçeğini değiştirmez. Paranız yok diye Mercedesle dolaşanlara diyebiliyor musunuz? "Ben de bineceğim". Dünya daha da kötüsü Türkiye ne yazık ki adil bir yer değil.
-Korsan olarak sunulan herşeyin içinde az ya da çok sizin üzerinizeden rant / para kazancı sağlayacak bir kötü yazılım mevcuttur.
-Çalışın bu ülkeyi daha iyi bir yer haline getirin, o zaman istediğiniz şeyi bir gelişmiş ülkede yaşayan genç gibi rahat bir şekilde alabilirsiniz. Sizin, USA'de, İngilterede, Kanada da yaşan bir gençten farkınız yok. (olmamalı)

Son cümleye fena patladım.

Arkadaşlar bir oyuna asgari ücretin 5'de 1'ini veremediğim için buradaki bütün oyun camiasından çok özür diliyorum. TR genci olarak ekonomik yükü de düzeltmek bizim vaziyetimizmiş galiba. Hatta milletvekilleri biraz daha maaş alsın ben bedava çalışayım.

Bu arada abartılma olayı klasik zenginlik psikolojisi emeğe saygıyı filan düşündüklerini sanmıyorum adam kendini üstün hissetmeye çalışıyor tamamen egoyu tatmin etme kafası aldığı 60 dolarlık oyunla.

Bu arada buradaki bütün öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum babanızdan COD MW 2 parası istesenize bi ne tepki verecekler çok merak ediyorum. Düşünsene aile babasısın ay sonunu borçla harçla zar zor çıkarıp sonraki ayı kara kara düşünüyorsun oğlun gelmiş baba 1.200 versene oyun alıcam diyor.

Sizin, USA'de, İngiltere'de, Kanada da yaşan bir gençten farkınız yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ülkenin düzelmesi sadece bize bağlıymış gibi anlatmanız gülünç.

Ben bu konuyu isteyenle istediği kadar tartışırım. Artık anlayışınız insanlar bedava oyun indiriyor olmasın. Bir oyun neden 1200TL. Oyun oynamak lüks olmamalı, sinemaya gitmek lüks olmamalı, arkadaşlarınla gezmek lüks olmamalı, hadi arkadaşlar bunlar eğlence bunlarıda geçtim. Ya bi test kitabı 100TL+ olmamalı ya.

Her oyun satın alınıp oynanmaya da değmez. Sırf emek var diye her şeye para verilmeli mantığı çok saçma. Adam belki 3-4 saat oynayıp sıkılacak bu süre 10 saatte olabilir. Oyunu bir bütün olarak oynamadan bırakacaksa niye para versin? İade süreci 2 saat oynanıştan sonra bitiyor Steam'de ama oyun 50 saat sürüyor en az. Oyuncu oyunu tamamen oynayıpta yine beğenmemiş olabilir. Diğer taraftan çıkan oyunların destekledikleri dillere bakarsak en olmadık dünyada toplasak Türkiye'deki oyuncu kitlesinin yarısı etmeyecek kadar insanın konuştuğu dillere yer verilirken Türkçe hiç olmaması ve oyuncular tarafından istenmesi halde ikinci sınıf muamele gösterilmesi de oyun satın almayı imkansızlaştırıyor. Zaten fiyatlar böyleyken isterse Türkçe seslendirmeli bile çıksa alınacak gibi değil. Artık günümüzdeki oyun fiyatları eskiden bir tane oyun oynatacak iyi bir ekran kartı alabildiğimiz bir döneme geldik.

Baştakiler değişmedikçe bu ülke çok zor değişir maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…