Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğrudan kaybetmemesi dolaylı olarak kaybetmediği anlamına gelmiyor. Şirketler oyunu üretip arkasına yaslanmıyorlar. Şirket her ay çalışanlarına oyunu geliştirmeleri vs. için para akıtıyor.
Allah aşkına senin paran yok ve oyunu alamayacaksin. Şirkete para gitmeyecek.
+ yok.
E şirkete zaten alamadığın için para gitmeyecek sen korsan oynadiginda ise şirket için yine + yok.
Anladın mı şimdi?
Ayrıca korsan oyunlarda Online oynayamazsin sunucuyu bahane etme.
Virus meselesi kullanıcıya kalmış bir şey. Kendisi riski göze almak istemiyor ise gitsin orijinal alsın.

Yalnız korsana destek vermiyoruz korsanı iyileştirmeyin ve konuyuda kapatın (!) şaka bir yana bence de çok abartılıyor birisi yazsa bitecek yani herkes ayni şeyi yaziyor.

Doğrudan kaybetmemesi dolaylı olarak kaybetmediği anlamına gelmiyor. Şirketler oyunu üretip arkasına yaslanmıyorlar. Şirket her ay çalışanlarına oyunu geliştirmeleri vs. için para akıtıyor.
Sen galiba hiç anlamicaksın ama son kez yazıyorum. Ben zaten oyunu alamayacağım. Korsan alsam şirkete zararı olmuyor çünkü her ikisinde de para şirkete gitmiyor. Ben Korsan oynamasam da para şirkete gitmicek zaten. Korsan oynasamda bir şey değişmiyor. Hem şirketler için iyi yani bile var. Oyunu alamayacak olan kişiler oyunu kullanırlar ve oyun gerçekten güzelse belki çevresine belki böyle forumlarda oyunu överek bir çok kişinin orijinal oyunu alıp şirkete kazanç sağlanmasına vesile olacak.

Üretim maliyeti ve işçiliği yediniz galiba, afiyet olsun.

Üretim maliyeti ve işçiliği yediniz galiba, afiyet olsun.
Şuna eli yüzü düzgün bir cevap ver bakalım?

Korsan konusunda en büyük problem şu olacak, buraya not edin; eskiden fiziken oyunun bir CD/DVD'sine sahiptiniz. Sadece anahtar/key ile yükleyip, güncellemelerini yapıp istediğiniz kadar, istediğiniz gibi oynayıp, gerekirse destekli veya desteksiz mod'lar kurup keyfinize bakıyordunuz. Mesela 2 çekmece orjinal oyunum var Cd üzerinden, bir kısmını modlayarak Cd'lere yazdığım, ne zaman istersem erişip kurup oynayabilirim ve hatta paylaşabilirim.

Şimdi 100 Gb internetten, adınıza kayıtlı bir sistemde indirmenize "izin" verilip (çünkü para verdiniz) oynuyorsunuz. sildikten sonra gene 100Gb için beklemeniz gerekiyor. Oysa fiziki kopyasını Steam vs bir platformda çalışacak şekilde saklamanıza izin vermiyor değil mi?

Üstüne üstlük ileride, yeterli gri maddesi olmayan/düşünme/sağduyu yetenekleri açısından steril insanlar yüzünden, 20 yıl önce hesabınıza eklenmiş bir oyunu, atıyorum, karbon ayakiziniz yetmediği için oynayamayacaksınız. Çünkü gri maddeniz ne kadar az ise sistem size o kadar dayar.

Bir başka örnek ise, Adobe CC serisinin son key management server (anahtarları doğrulayan sunucuları) kapatmış olmasından kaynaklı, geriye dönük sistemlerde yasal olarak aldığınız ve kullandığınız programları "kullanamamanıza" sebep oluyor olması. Yani zamanında 1000$ verip aldığın bütün bir seti şu an kullanamıyorsun, kuramıyorsun, neden? Daha iyi ve yenisi çıktığı için mi? Ben o daha iyi ve yenisi olmadan iş görebiliyorsam, daha iyi ve yenisini kullanan arkadaşların IQ turnusolu maviye dönmez mi her ay para veriyorlar?

Ne kadar "zeki" (*-1) olursanız o kadar çok dibine batacağınız bu bataklığı ne derece başkalarının haklarını savunduğunu iddia ederken (şirketler insan değildir, tüzel kişiliktir) kendi haklarınızı savunamazken bulacaksınız, o zaman ayarsınız.

Aklı başında her kullanıcı, program ve sistemlerin kendilerine özgü kopyalarını saklayabilir. Biraz abartırsa, bakır kablolu ve topraklı kutularda yüzyıllar boyu saklayabilir.

Diğer ülkere göre fiyatlar çok ucuz. Türkiye'de dolar yüksek olduğundan bu kadar yüksek fiyatlar. Ayrıca insana katkı sağlamayan insanı asosyalleştiren ara sıra kafa dağıtmaya yardımcı olan bir şeye onca para vermeyi doğru bulmuyorum. Peki maddi durumu olmayan çocuklar ne oynayacak bunu hiç düşünmüyor musunuz? Zaten bu oyunların %70 çocuklar oynuyor. Zaten oyun firmaları servetler kazanırken ben bu kadar saçma şeye para vermek istemem.. Ya GTA 5 bile 220 TL iken kim bu oyuna bu kadar para vermek ister.

hocam çok saçma konuşuyorsun çocuk neden oynamasın oyunu herkesin maddi durumu bilzer gibi iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…