Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar korsan oynar veya oynamaz burada bir kural var ister abartı söyleyin ister şöyle böyle deyin burada bir kural var ve bu kurala uymak zorundasınız. Ayrıca parası yok, gariban, çocuk, yok işten geliyor stres atıyor vb. gibi şeyler söylemek oldukça saçma bu yaptığınız hırsızlık ve bunu kabul etmelisiniz bende yakın zamanda sistemimi maddi durumumdan ötürü satmak durumunda kaldım ne yapayım gideyim teknoloji mağazası mı soyayım param yok diye böyle mantık olabilir mi? İster korsan oynayın ister paralı alıp oynayın ama tekrar belirtmek istiyorum şunu anlamalısınız buradaki kurala uyup saygı duymalısınız ve korsan oyun oynamanın da bir hırsızlık olduğunu unutmamalısınız.
Ek olarak gelen cevaplar için yazmak gereği duydum.
Avrupa ülkeleri veya Amerika gibi yerlerde bizim ülkemizin o standartlarda olmaması sadece oyun gibi şeylerle alakalı değil bugün bağlandığımız internet veya cihazda o standartlarda değil ama kullanıyoruz o zaman bunları da kullanmayalım. Bir örnek verecek olursam bugün ülkemizde düşük sistemli oyuncu bilgisayarı topladığımız bilgisayar fiyatı ile onlar çok çok üst seviye bilgisayar toplayabiliyorlar. Enayilik demiş biri soyulmaktan bahsetmiş o zaman oyunu korsan alacağın cihazı da almayacaksın çünkü onunda yüksek fiyatı var ve ondada soyuluyorsun.

Son düzenleme:

Korsana destek vermiyoruz ama pahalı olan oyunlarda destek veriyorum.

Tamam. Daha fazla anlatmak için yorulamam.

Madem korsan oyun kullananlara hırsız deniyor ısrarla ben de açıkçası bunu söylemekten o zaman çekinmeyeceğim oyun sektöründe bir kitleye mensup olarak soyulmaktansa Torrent indirerek hırsız olarak adlandırılmayı tercih ederim. Ne zaman alım gücü normala döner Avrupa standartlarıyla aynı olur ve Türkiye oyun yapan firmalar tarafından istisna olmaksızın her zaman destekledikleri bir yer haline gelir, o zaman koşulsuz şartsız ben de her oynamak istediğim oyunun parasını öderim. Ama bu iki şeyin gerçekleşmesi çok mümkün değil. Kısacası hırsızsınız diyen arkadaşlar, siz satın almaya devam edin. Bizler de sayenizde oyun oynamaya devam edebilelim.

Arkadaşlar lütfen kavga etmeyi bırakın ya. Yeter sizin kavgalarının yüzünden bazı şeyleri görünüyorsunuz.

Bir türlü birlik olamıyoruz ya, şu şunu demiş, şu şunları böyle yapmış, bunu gördün mü ne yapmış. Nedir ya.

Korsan oynayan da Türk oynamayan da Türk. Bizim sorunumuz bence bu değil. Aga bizim sorunumuz kendimiz; bakın ücretsiz oyun oynayan çoğu insan özelikle Valorant, LoL, CS:GO bir birine küfür etmekten başka bir şey ya da karşı tarafa küfür etmekten başka bir şey yapamıyor desem yeridir. Onun için insanları ücretsiz oyuna yönlendirmek doğru değil.

Gel gelelim korsan konusuna. Evet virüs var bot PC yapar, mine kasar, bilgi çalar, dikkat edilmez ise hepsini birden yapar.

Ama fiyatlar da belli, ben zamanında çok korsan oynardım sonra param oldu korsandan uzak kaldım ettim ama, o param olmayan zamanlar korsan oyun olmasa idi bende şu an LoL bağımlısı bir insan olurdum. Şu an gençler de öyle.

Evet emek hırsızlığı, evet haksızlık doğru değil kesinlikle doğru değil. Ama insanlar mecbur kalıyor dur sakın korsan oynama diyemiyorum artık. Dikkat et virüs yükleme diyebiliyorum.

Arkadaşlar korsan oyun oynamasına bir şey diyen taraf haklı, bugün Xbox Game Pass gibi Steam gibi iyi nimetler var.

Korsan oyun oynayan insanların üstüne gidilmesi ama orada durun arkadaşlar. Gerçekten bu konuda aklı selim düşünün inanın 5 parası olmayan zorla PC alan çok kişi var. Tamam forum olarak yardım etmek doğru değil. Haklısınız. Ama oynamasın demeyin, bakın siz haklısınız ama karşı çıkarken; doğru değil deyin.

Bakın inanın bazı güzel zamanları mı; Witcher ve hikayesine, To the Moon ve hikâyesine, Minecraft ve beraber oynadığım insanlara, GTA V'e oynadığım arkadaşlarıma borçluyum ama hepsini ilk başta satın alamadım. Sonra hepsi kütüphanemde var tekrar oynadım. MC Play Store'den bile satın aldım. Ama eğer o zaman korsan olarak oynamamış olsaydım şu an LoL, Valorant, CS:GO gibi rekabet içeren ve benim bağırmama ailemi üzmeme benim evde milletin annesine laf etmeme ve bunun evde duyulmasına sebep olacaktı ki oldular da.

Sizin belki ben laf etmem bağırmam diyebilirsiniz. Anlarım.

Ama ben zamanında korsan oyun oynayıp kendim ile ailem ile barıştım. Ben Skyrim ve Witcher oynarken insanlar ile zaman geçirmeyi anladım. Fallout oynarken yardım etmeyi anladım. Asosyal adamı değiştiren oyunlar oldu bunlar. Bunların hepsine belki oynadıktan yıllar sonra sahip oldum.

Korsana karşı durmanız en doğru hareket bunu kabul ediyorum.

Bugün bazı firmalar örneğin; CD project red bile oyuna crack yapılmaması için DRM kullanmıyor. F*ck DRM diye siteleri var. Prime ile ücretsiz oyun dağıtıyor. Arkadaşınız Steaminden Cyberpunk indirip exe ile oynayamaya bile izin veriyor. Ama hasılat kazanç belli ve ortada seven ve parası olan kişiler bu oyunu 125TL vererek indirim de alıyor.

Yani korsan olmadan da çoğu oyun oynana biliyor, ya da YouTube aracılığı ile izlenebiliyor.

Lakin şu anki ekonomi ve durumlara bakılınca gençlere korsan oynarken dikkat edin demek, oynamayın demekle bir değil. Bence bırakın oynasınlar, yardım etmeyin forum olarak, ama ücretsiz oyunlar oynayın da demeyin bu onlar için belki korsandan daha zararlı olur. Toxic kitle yerine bir genç korsan oynasın emin olun saygısı olan genç ileride o oyunu kütüphanesine eklenecektir.

Farklı düşünceleriniz var farklı görüşleriniz biliyorum.

Ama gençler her şeyimiz, Prime Gaming önerisi ve Xbox Game Pass kullanma, indirime teşvik etmek en doğrusu.

Çok sivri ve ağır bir şekilde oynama demek doğrusu değil.

İyi sosyaller.

Aynı düşünceye sahibim kabul etmediğim iki şey haricinde. İnsanların anlamadığı kendini haklı çıkarmaya çalıştığı bir nokta var iş fiziksel olana gelince hırsızlık ama iş sanala gelince hırsızlıktan sayılmaması maddi durum vs. bahane edilmesi. Karşı olduğum ikinci nokta insanların bir yerin bir şeyin kurallarına uymaması ve bunun abartılı yok gereksiz vs. demeleri. Gidip korsan oynayabilirsiniz bende oynadım ama yaptığınız şeyin ne olduğunda bilin. Bu arada biliyorum hırsızlık ağır bir kelime ama TDK'ye göz attığımız da yapılan işlemin kelimesi bu daha hafif elbette kelimeler kullanabilirdim ama insanlara bunu söylemediğimiz sürece anlaşılmıyor. Ek olarak eğer istemeden birilerini kırdıysam özür dilediğimi de belirtmek isterim.

Son düzenleme:
Bu arada işin komik yanı GTA 5 ücretsiz olmuştu. Bari o zaman alaydın be adam.

İşin daha komik tarafı var ben aldım Epic'ten alacağıma bin pişman oldum. Rockstar şu saçma sapan Launcher muhabbetlerini oyunlarından kaldırmadıkları sürece hiçbir oyunlarını orijinal bedava olsa bile kullanmaya niyetim yok benim bir daha. Korsan indir tek tıkla oyunu aç. Orijinal sahip ol dakikalarca saçma sapan Launcher ile uğraş. Ek olarak oyunun durup dururken bozulması da cabası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…