Arkadaşlar lütfen kavga etmeyi bırakın ya. Yeter sizin kavgalarının yüzünden bazı şeyleri görünüyorsunuz.
Bir türlü birlik olamıyoruz ya, şu şunu demiş, şu şunları böyle yapmış, bunu gördün mü ne yapmış. Nedir ya.
Korsan oynayan da Türk oynamayan da Türk. Bizim sorunumuz bence bu değil. Aga bizim sorunumuz kendimiz; bakın ücretsiz oyun oynayan çoğu insan özelikle Valorant, LoL, CS:GO bir birine küfür etmekten başka bir şey ya da karşı tarafa küfür etmekten başka bir şey yapamıyor desem yeridir. Onun için insanları ücretsiz oyuna yönlendirmek doğru değil.
Gel gelelim korsan konusuna. Evet virüs var bot PC yapar, mine kasar, bilgi çalar, dikkat edilmez ise hepsini birden yapar.
Ama fiyatlar da belli, ben zamanında çok korsan oynardım sonra param oldu korsandan uzak kaldım ettim ama, o param olmayan zamanlar korsan oyun olmasa idi bende şu an LoL bağımlısı bir insan olurdum. Şu an gençler de öyle.
Evet emek hırsızlığı, evet haksızlık doğru değil kesinlikle doğru değil. Ama insanlar mecbur kalıyor dur sakın korsan oynama diyemiyorum artık. Dikkat et virüs yükleme diyebiliyorum.
Arkadaşlar korsan oyun oynamasına bir şey diyen taraf haklı, bugün Xbox Game Pass gibi Steam gibi iyi nimetler var.
Korsan oyun oynayan insanların üstüne gidilmesi ama orada durun arkadaşlar. Gerçekten bu konuda aklı selim düşünün inanın 5 parası olmayan zorla PC alan çok kişi var. Tamam forum olarak yardım etmek doğru değil. Haklısınız. Ama oynamasın demeyin, bakın siz haklısınız ama karşı çıkarken; doğru değil deyin.
Bakın inanın bazı güzel zamanları mı; Witcher ve hikayesine, To the Moon ve hikâyesine, Minecraft ve beraber oynadığım insanlara, GTA V'e oynadığım arkadaşlarıma borçluyum ama hepsini ilk başta satın alamadım. Sonra hepsi kütüphanemde var tekrar oynadım. MC Play Store'den bile satın aldım. Ama eğer o zaman korsan olarak oynamamış olsaydım şu an LoL, Valorant, CS:GO gibi rekabet içeren ve benim bağırmama ailemi üzmeme benim evde milletin annesine laf etmeme ve bunun evde duyulmasına sebep olacaktı ki oldular da.
Sizin belki ben laf etmem bağırmam diyebilirsiniz. Anlarım.
Ama ben zamanında korsan oyun oynayıp kendim ile ailem ile barıştım. Ben Skyrim ve Witcher oynarken insanlar ile zaman geçirmeyi anladım. Fallout oynarken yardım etmeyi anladım. Asosyal adamı değiştiren oyunlar oldu bunlar. Bunların hepsine belki oynadıktan yıllar sonra sahip oldum.
Korsana karşı durmanız en doğru hareket bunu kabul ediyorum.
Bugün bazı firmalar örneğin; CD project red bile oyuna crack yapılmaması için DRM kullanmıyor. F*ck DRM diye siteleri var. Prime ile ücretsiz oyun dağıtıyor. Arkadaşınız Steaminden Cyberpunk indirip exe ile oynayamaya bile izin veriyor. Ama hasılat kazanç belli ve ortada seven ve parası olan kişiler bu oyunu 125TL vererek indirim de alıyor.
Yani korsan olmadan da çoğu oyun oynana biliyor, ya da YouTube aracılığı ile izlenebiliyor.
Lakin şu anki ekonomi ve durumlara bakılınca gençlere korsan oynarken dikkat edin demek, oynamayın demekle bir değil. Bence bırakın oynasınlar, yardım etmeyin forum olarak, ama ücretsiz oyunlar oynayın da demeyin bu onlar için belki korsandan daha zararlı olur. Toxic kitle yerine bir genç korsan oynasın emin olun saygısı olan genç ileride o oyunu kütüphanesine eklenecektir.
Farklı düşünceleriniz var farklı görüşleriniz biliyorum.
Ama gençler her şeyimiz, Prime Gaming önerisi ve Xbox Game Pass kullanma, indirime teşvik etmek en doğrusu.
Çok sivri ve ağır bir şekilde oynama demek doğrusu değil.
İyi sosyaller.