Techolay'ın arayüzünü Technopat Sosyal ile aynı yapması yasal mı?

Technopat ile birebir aynı arayüzü kullanması normal mi ve bu arayüz meselesi yasal mı? Birebir replika gibi duruyor çünkü.

Söz konusu iki site yerine farklı iki site yazıp aynı soru sorulabilir.

İkisi de XenForo kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat ile birebir aynı arayüzü kullanması normal mi ve bu arayüz meselesi yasal mı? Birebir replika gibi duruyor çünkü.

Aynı olmasının sebebi ikisininde saf XenForo arayüzü kullanması. Bunda hiçbir sıkıntı yok.

Arayüz Technopat'a ait değil bu arada.

Xenforo ne bilmiyorum. Ömrümde duymadım. :)

Technopat a ilk katıldığımdan beri arayüzü kendi tasarımları sanıyordum. Recep ayrılıp techolayı kurunca ve aynı arayüzü görünce acaba çaktı mı diye düşünüyordum.

İki tasarımda farklı bir yazılıma aitse fazla söze gerek yok.

Ama yine de merak ettiğim bir soru var.

Bu arayüz Technopat ait olsaydı ve başkası birebir aynısını yapsaydı bu yasal bir sorun olur muydu?

Xenforo ne bilmiyorum. Ömrümde duymadım. :)

Technopat a ilk katıldığımdan beri arayüzü kendi tasarımları sanıyordum. Recep ayrılıp techolayı kurunca ve aynı arayüzü görünce acaba çaktı mı diye düşünüyordum.

İki tasarımda farklı bir yazılıma aitse fazla söze gerek yok.

Ama yine de merak ettiğim bir soru var.

Bu arayüz Technopat ait olsaydı ve başkası birebir aynısını yapsaydı bu yasal bir sorun olur muydu?
Rengini değiştirirsin az bişey oynarsın benimki farklı der sıyrılırsın o dert değil.
Yalnız dediğin gibi tamamen aynı olup da telif hakkı Technopatta olsaydı o zaman sorun olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı