Tecil nasıl uzatılır?

KarEko

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum, 1 buçuk yıl önce mezun oldum ağustosa kadar tecilim devam ediyor ama ailevi sebeplerden ötürü tecilim bitince askere gidemem, çalışmam gerekiyor. Bedelliyi ödeyecek de imkanım yok. Sürecin nasıl işlediğini internette araştırdım ama her kafadan farklı bir ses çıktığı için bir de size sormak istedim belki deneyimlemiş birisi vardır diye.

Yüksek lisansa başvurup kabul alırsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Okullar genelde eylül - Ekim'de başlıyor benim tecilim ise ağustos'ta bitiyor onun için soruyorum, nasıl bir yol izlemem gerekir yoklama kaçağı vs olmadan halletmek için?

Yüksek lisans dışında başka bir yolu yok diye biliyorum tecil ettirmenin, varsa bilen yol gösterirse sevinirim. Tecil ettirmeden de uzatma şansım varsa birkaç ay da olsa yine iyi olur, o süreçte belki bedelli parasını toplayabilirim, doktor muayenesine 31 aralığa kadar gidebilirim diye okumuştum doğruluğu var mıdır? Aralığın son haftası kontrole gidip süreci ne kadar uzatabilirim ve sonradan ben bedelli yapacağım diyebilir miyim?

Çok soru sordum biliyorum kusura bakmayın aklımdaki her şeyi detaylıca yazmak istedim şimdiden teşekkür ederim.

Edit boyum 190, kilom 115, yanlış araştırmadıysam 117kg üstüne çıkarsam kilodan bir yıl muaf olabiliyormuşum, denemeye değer mi yoksa yüksek lisansla halletmek daha mı mantıklı - garanti dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı