Ben 2023 yılında Tecno Pova Neo 2 aldım. İlk aylar güzeldi sonra telefon anormallikler sergilemeye başladı. Neden Tecno markasından uzak durmalısınız anlatıyorum:
1- Pova Neo 2 Modelinde Güncelleme Desteği Olmaması.
Evet, daha 2022 ya da 2023 yılında çıkan bir telefon güncelleme almıyor. Benim 4 yıllık A52 hala güncelleme alıyor.
2- Rezalet Oyun Deneyimi
Oyuncu telefonu olarak geçiyor ama tüm oyunlarda illaki kasma donma yaşanıyor. Oyun için sakın almayın.
3- Isınma
Isınma problemleri de var. Arada ısınıyor kamerayı da kullanamıyorum bu yüzden.
4- Yazılımsal Hatalar
Böyle berbat bir yazılım olamaz. Kasıyor, uygulamadan atıyor, özellik yok.
5- Parmak İzi Özelliğinin Bir Anda Kaybolması
Bu sanırım tüm Tecno marka cihazlarda var. Bir şey yapmasanız bile aniden parmak izi ortadan kalkıyor. Bunun için cihazı İstanbul'a kargolamamızı istiyorlar.
Demem o ki, fiyatı ucuz ya da satış danışmanı önerdi diye sakın Tecno marka cihaz almayın. Gerekirse ikinci el bir telefon alın ya da biraz daha üste ekleyip başka bir telefon alın. Tecno markasına sakın ama sakın bulaşmayın.
Demem o ki 3000 tlye ikinci el aldığım a52, 7k küsür para bayıldığım tecnodan daha iyi.7000TL civarında görünüyor internette ve zaten bu fiyat bandındaki herhangi bir bir markanın cihazının maalesef şu durumda iyi olma gibi bir şansı yok
A52 ile arasında neredeyse 3 kat fiyat farkı var tabii ki 3 kata yakın fiyat farkı verdiginiz telefon daha stabil daha güçlü daha uzun süre yazılım desteği alacak.
Karşılaştırma yaparken adil olmak lazım kendi fiyat bandındaki telefonlara bakmak lazım. Aldığımız telefona verdiğimiz paraya göre bir özellik beklemeniz lazım.
ayrıca 1 yıllık telefonda neden güncelleme desteği kesilir hocam saçma değil mi sizce7000TL civarında görünüyor internette ve zaten bu fiyat bandındaki herhangi bir bir markanın cihazının maalesef şu durumda iyi olma gibi bir şansı yok
A52 ile arasında neredeyse 3 kat fiyat farkı var tabii ki 3 kata yakın fiyat farkı verdiginiz telefon daha stabil daha güçlü daha uzun süre yazılım desteği alacak.
Karşılaştırma yaparken adil olmak lazım kendi fiyat bandındaki telefonlara bakmak lazım. Aldığımız telefona verdiğimiz paraya göre bir özellik beklemeniz lazım.
Ben de pişmanım keşke almasaydim.Dediğin birçok konuda haklısın ama özellikle parmak izi konusunda sana katılıyorum. Telefon hiçbir şey yokken birden parmak izimi okumamaya başladı. Bir de ayrıyeten telefonu kapatıp açtığımda telefon Tecno yazısında kalıyor. Bu telefonun böyle olduğunu bilseydim almazdım. Telefonum Tecno Spark 10 Pro.
Demem o ki 3000 TL'ye ikinci el aldığım A52, 7K küsur para bayıldığım Tecno'dan daha iyi.
Ayrıca 1 yıllık telefonda neden güncelleme desteği kesilir hocam saçma değil mi sizce.
Ben de pişmanım keşke almasaydim.
Bu sene 3000e aldım hocam. 1 yıllık telefonun desteginin kesilmesi kotuİkinci elinin önceden 3000TL'ye almıs olabilirsiniz ama şu an temiz sayılmayacak olanları bile 7000TL'den başlıyor ikinci elleri.
Telefon 2022 de çıkmış. 2-3 sene güncelleme almış demek bu.
Telefon beklentileriniz yanlış bence ne aldığınızı bilmeden alışveriş yapmayın derim.
Bu sorunların çözümü custom rom atmakBen 2023 yılında Tecno Pova Neo 2 aldım. İlk aylar güzeldi sonra telefon anormallikler sergilemeye başladı. Neden Tecno markasından uzak durmalısınız anlatıyorum:
1- Pova Neo 2 Modelinde Güncelleme Desteği Olmaması.
Evet, daha 2022 ya da 2023 yılında çıkan bir telefon güncelleme almıyor. Benim 4 yıllık A52 hala güncelleme alıyor.
2- Rezalet Oyun Deneyimi
Oyuncu telefonu olarak geçiyor ama tüm oyunlarda illaki kasma donma yaşanıyor. Oyun için sakın almayın.
3- Isınma
Isınma problemleri de var. Arada ısınıyor kamerayı da kullanamıyorum bu yüzden.
4- Yazılımsal Hatalar
Böyle berbat bir yazılım olamaz. Kasıyor, uygulamadan atıyor, özellik yok.
5- Parmak İzi Özelliğinin Bir Anda Kaybolması
Bu sanırım tüm Tecno marka cihazlarda var. Bir şey yapmasanız bile aniden parmak izi ortadan kalkıyor. Bunun için cihazı İstanbul'a kargolamamızı istiyorlar.
Demem o ki, fiyatı ucuz ya da satış danışmanı önerdi diye sakın Tecno marka cihaz almayın. Gerekirse ikinci el bir telefon alın ya da biraz daha üste ekleyip başka bir telefon alın. Tecno markasına sakın ama sakın bulaşmayın.
Bu sene 3000e aldım hocam. 1 yıllık telefonun desteginin kesilmesi kotu.