Çözüldü Teğmen olmak için MSÜ şart mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlueAim

Decapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Teğmen olmak için MSÜ şart mı? Birkaç kişiden duydum normal 4 senelik üniversite sonrası teğmenlik için başvuru yapabileceğimi söylediler, sizce doğru mu doğru ise nasıl oluyor?

Çözüm
MSÜ'ye hakim değilim ama 4 yıllık bir bölüm bitirdiğinde ve zorunlu askerliğe e-devlet üzerinden başvurduğunda orada yedek subaylık yapmak istiyormusun diye soruyorlar. Cevaba evet dersen askerliğini yedek subay olarak, Asteğmen olarak başlayıp Teğmen rütbesinde terhis oluyorsun. Askerliğin devam ederken askerde kalmak istiyormusun diye de soruyorlar. Kalmak istersen Teğmen olarak askerliğin devam ediyor.

Aynı şey Astsubay için de geçerli. Astsubay için 2 yıllık bir bölüm bitirmen gerekiyor, Asçavuş olarak başlıyor ve serüven Asteğmenlerdeki gibi devam ediyorum.

Ben astsubay olarak askerliği yapıyorum, bitmek üzere. Sormak istediği sorusu olan sorabilir, bilgim dahalinde cevaplarım.
değil. dış kaynaktan alımlar oluyor subay olabilmek için fakülte mezunu olman lazım yaşın da yeterse bu şekilde olabilirsin.

MSÜ'ye hakim değilim ama 4 yıllık bir bölüm bitirdiğinde ve zorunlu askerliğe e-devlet üzerinden başvurduğunda orada yedek subaylık yapmak istiyormusun diye soruyorlar. Cevaba evet dersen askerliğini yedek subay olarak, Asteğmen olarak başlayıp Teğmen rütbesinde terhis oluyorsun. Askerliğin devam ederken askerde kalmak istiyormusun diye de soruyorlar. Kalmak istersen Teğmen olarak askerliğin devam ediyor.

Aynı şey Astsubay için de geçerli. Astsubay için 2 yıllık bir bölüm bitirmen gerekiyor, Asçavuş olarak başlıyor ve serüven Asteğmenlerdeki gibi devam ediyorum.

Ben astsubay olarak askerliği yapıyorum, bitmek üzere. Sormak istediği sorusu olan sorabilir, bilgim dahalinde cevaplarım.

Çözüm

Hocam şu an lise 11 deyim ve üniversiteye hazırlanıyorum aklımda 4 yıllık üniversite var bir de bu yedek subaylık sadece üniversite mezunlarındamı çıkıyor.

Hocam şu an lise 11 deyim ve üniversiteye hazırlanıyorum aklımda 4 yıllık üniversite var bir de bu yedek subaylık sadece üniversite mezunlarındamı çıkıyor.
Yedek subaylık ve yedek astsubaylık üniversite mezunlarından çıkıyor ama sana çıkmayabilir bunun garantisi yok dış kaynaktan girmek direkt çözüm

Yedek subaylık ve yedek astsubaylık üniversite mezunlarından çıkıyor ama sana çıkmayabilir bunun garantisi yok dış kaynaktan girmek direkt çözüm.

Dış kaynak nedir hocam.

Evet, üniversite mezunları için geçerli sadece. Emin olmamakla birlikte konuştuğum tüm devrelerim ve benimde aynı şekilde üniversite diploma puanımız yüksek. Bunu göze alıyorlar diye düşünüyorum. Ek olarak yedek subaylık için mühendislere de ayrı bir kontenjar açılıyor. Belki başka bölümler için de vardır ama emin değilim. Ne mühendisiysen ve yedek subaylık ona göre çıkarsa acemi birliğinden sonra o mühendisliğinden faydalanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…