Teistik Argüman: "Mucizeler" Argümanı

Ayet'i kelam da bu bahsediliyor.
Ya hocam, bunu nasıl kanıt sayabilirsin? Hadi bak, 1300 yıllık eski Kur'an'ı örnek gösterebilirsin. Ama zaten doğruluğu sorgulanan kitaptan örnek vermen saçma değil mi?

Zaten ona inanmıyorum. Neden oradan örnek veriyorsun?

Ya hocam, bunu nasıl kanıt sayabilirsin? Hadi bak, 1300 yıllık eski Kur'an'ı örnek gösterebilirsin. Ama zaten doğruluğu sorgulanan kitaptan örnek vermen saçma değil mi?
Evet ayet diyor ayet kanıtlıyor yine.
Gözle görülür bir mucize.

Ne yanlışını gördün kitabın? Emprik deneylerine sonuç vermediği için mi doğru olmadığını inanıyorsun? .

Sanki bana deney yaptın yada bununla ilgili bilimsel makaleler okudunda ondan doğrululuğuna inanmıyorsun.

Evet ayet diyor ayet kanıtlıyor yine.
Gözle görülür bir mucize.

Ne yanlışını gördün kitabın? Emprik deneylerine sonuç vermediği için mi doğru olmadığını inanıyorsun? .

Hocam, hala "Ayet kanıtlıyor." diyorsun. Ben kitabın doğruluğunu sorgularken, içindekilerin doğruluğunu sorgularken, doğruluğunu sorguladığım ayeti bana kanıt gösteriyorsun. Çok garip.

Mesela ben Hristiyanlığa da inanmıyorum. Sen inancın gereği, Kur'an'da geçen Meryem oğlu İsa'ya ve Hristiyanlığa inanmak zorundasın. Ama sizin argümanlarınızdan biri de "İncil ve Tevrat değiştirildi."

Ama mesela İncil'de bunu söylüyor.

Matta İncil'inde de böyle bir ayet var.

Hadi o zaman, buyurun İncil'i de yok saymayınız.

Örnek olarak;
Tanımadığınız biri gelip dese ki, "Beni baban gönderdi, bana 5000 lira vermeni söyledi. Bu da yazılı beyanı." deyip, sana babanın el yazısıyla yazılmış bir kağıt verse, o kişiye inanır mısın?

Bu nasıl saçma argüman?
Sanki bana deney yaptın yada bununla ilgili bilimsel makaleler okudunda ondan doğrululuğuna inanmıyorsun.
Hocam, böyle beni yerecek misin? Sen hangi sıfatla bana bunu söylüyorsun? Alim falan mısın? Ben seninle mucizeleri tartışmıyorum. Sadece bunun kanıt olamayacağını söylüyorum.

He madem bu kadar meraklısın, birileri gibi "Ben çok biliyorum yav." demem. Okurum;

Sen ne anlatıyorsun ya?

Buna cevap vermemem gerekir de neyse.
İncili yok saymıyoruz ve Allah'tan geldiği de biliniyor ama değiştirilen bir kitaptır.
Lakin doğru olan ve değiştirilmemiş kısımları varsa iman edilebilir o kısımlara. Bir yanlış yok

Çünkü imanın 3. şartı kitaplara imandır.
Zaten bir iddia var, değiştirilmeyen incil var diyorlar ama saklanıyormuş. İddia zaten. Ben de bilmiyorum.

Yine de Kuran'ın doğruluğu yalanlayan emprik deneylerin sonucunu, hangi akademik makalelerde takip ettiğini açıklamadın. Kafana göre okuyup, yazıp çiyorsun.

Mucize olarak "Kuran'ın değiştirilmediğini" iddia eden ayet var. İddiası doğru çıktı.

Son düzenleme:
Mucize olarak "Kuran'ın değiştirilmediğini" iddia eden ayet var. İddiası doğru çıktı.
Aynen hocam. Kur'an sayenizde kanıtlandı.

Yine de emprik deneylerin sonucunu hangi akademik makalelerde takip ettiğini açıklamadın.
Hocam, bunun hakkında herhangi bir makale okumadım. Şu an devam ettiğim Karen Armstrong'un Kitab-ı Mukaddes'i var. Karen Armstrong'un diğer kitaplarını da okuyacağım. He ama bana göre bu konu hakkında herhangi bir makale okumak saçmadır.

Ay'ın ikiye bölündüğünü, Kızıldeniz'in ikiye ayrıldığını, Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'nda bulunduğunu ölçemeyecekleri, hesaplayamayacakları, inceleyemeyecekleri için makale okumanın da anlamı yok. (bunu konu hakkında; BENCE)

Kafana göre okuyup, yazıp çiyorsun.
Alice Harikalar Diyarı'nda hakkında bir makale yayınlanmadan diğerlerini okuyamam. Prensip meselesi.

Son düzenleme:
Aynen hocam. Kur'an sayenizde kanıtlandı.
Boş yapıyorsun burada.

Yeryüzünün hareketine dair makaleler, demirin gökten indiğine dair makaleler, Rumların savaşı vs. Kuran'da kanıtlanabilecek olaylar için bir sürü makaleler vardır.

Elbet Kuran kanıtlansın diye değildir bu makaleler ama Kuran'ın o zaman bilinmediği şimdi öğrenilen bilgilerin Kuran'da yazması da büyük bir mucizedir.

İstediğini dine ait kitapları oku, sonuçta geneli insan bakışıyla şekillenmiş tanrılar oluveriyor. Bir değeri yok. İslam'daki tanrı da böyle değil ama.

Sen de belli ki okuyup çiziyorsun kafana göre .
Alice Harikalar Diyarı'nda hakkında bir makale yayınlanmadan diğerlerini okuyamam. Prensip meselesi.
Kafana göre yaz, oku, çiz. Ona doğru buna yanlış de. Aynen prensipli aslanım benim .

Dostum sen bunu bana da söyledin, ben de sana Suudi Arabistan'ın günümüzde Kuran'da oynama yaptığıyla ve bulunan 1300 yıllık yıllık bir Kuran'ın ayetlerinin yeniden yazılmış olduğuyla ilgili kaynaklar attım değil mi? Eğer bu söylediğinin gerçek bir mucize olduğunu iddia etmeye devam edeceksen benim attığım kaynaklara bir cevap vermen gerekir, öyle haha atıp geçmekle olmuyor bu işler.

Demir gökten inmemiştir, göktaşı olarak dünyaya düşen demir miktarı çok çok azdır. Dünyadaki demirlerin asıl kaynağı dünyanın kendisidir.

Yeryüzünün hareketlerinden kastınız dağların depremleri engellemesi mi bilmiyorum ama dünyayı düz sayan bir kitap için yeryüzü hakkında verdiği bilgileri mucize olarak varsaymanız garip olmuş.

Kafan iyi galiba. Suudi Arabistan 1932'de kuruldu.
Kuran'ın değiştirildiğine dair bir kanıt yoktur ama değiştirilmediğine dair kanıt vardır.
Bu kanıtı da İngilizler buldu.

Kafan iyi galiba. Suudi Arabistan 1932'de kuruldu.
Kuran'ın değiştirildiğine dair bir kanıt yoktur ama değiştirilmediğine dair kanıt vardır.
Bu kanıtı da İngilizler buldu.
Okuduğunu anlama konusunda ciddi sıkıntıların var. Ben sana bu olay günümüzde oluyor diyorum ve kaynak atıyorum, sen hala 1932 diyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…